Britene gransker Ryanair og British Airways

Det britiske konkurransetilsynet undersøker hvorvidt Ryanair og British Airways brøt loven da selskapene lot være å refundere penger til kundene.

UNDER LUPEN: Britiske konkurransemyndigheter skal finne ut om Ryanair og British Airways har brutt loven. Her et bilde av flyet British Airways Airbus A319 som tar av fra Heathrow i London.
 • Eivind Bøe
Publisert: Publisert:

Det britiske tilsynet «Competition and Markets Authority» (CMA) har onsdag satt i gang en granskning av Ryanair og British Airways, skriver CMA i en melding.

I desember startet tilsynet en granskning av flybransjen etter meldinger om at kunder ble nektet refusjon fra flyreiser som de ikke hadde lov til å bli med på.

De to selskapene nektet å refundere penger i løpet av perioder med corona-nedstenginger i Storbritannia, istedet tilbød Ryanair ombooking, mens British Airways i tillegg tilbød tilgodelapper, ifølge CMA.

Tilsynet skriver at det er bekymret for at selskapene har opptrådt «urettferdig» overfor forbrukerne og brutt forbrukerkjøpsloven. Det skal nå forsøke å løse disse problemene i samarbeid med selskapene, blant annet ved å gi refusjon eller annen oppreisning for rammede kunder.

Ryanair har meldt tilsynet at det har tilbakebetalt et «lite antall» kunder etter å ha sett nærmere på enkelte saker.

E24 har tidligere skrevet at SAS har fått millionbot som følge av for treg tilbakebetaling til kundene. SAS ble også politianmeldt i Danmark for ikke å ha refundert reiser som ble hindret av viruspandemien.

I forbindelse med at Norwegian la frem sin redningsplan ble det kjent at 34.000 kunder ikke får full erstatning, etter at billettrefusjoner ble midlertidig stanset i forbindelse med konkursbeskyttelsen.

Les også

Erling Braut Haaland kjøper privatfly

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ryanair
 2. IAG
 3. Fly
 4. Scandinavian Airlines (SAS)
 5. Norwegian

Flere artikler

 1. 34.000 Norwegian-kunder venter på billett-refusjon

 2. Facebook får gebyr på 585 millioner etter Giphy-kjøp

 3. Coronakrisen tynger Ryanair: Tapte over åtte milliarder

 4. Forbrukerrådet krever at SAS og Norwegian ikke sletter bonuspoeng

 5. Betalt innhold

  – Jeg vil ikke at Norwegian skal slippe unna med dette