Britene gransker Ryanair og British Airways

Det britiske konkurransetilsynet undersøker hvorvidt Ryanair og British Airways brøt loven da selskapene lot være å refundere penger til kundene.

UNDER LUPEN: Britiske konkurransemyndigheter skal finne ut om Ryanair og British Airways har brutt loven. Her et bilde av flyet British Airways Airbus A319 som tar av fra Heathrow i London.

John Sibley, Reuters via NTB.
 • Eivind Bøe
Publisert: Publisert:

Det britiske tilsynet «Competition and Markets Authority» (CMA) har onsdag satt i gang en granskning av Ryanair og British Airways, skriver CMA i en melding.

I desember startet tilsynet en granskning av flybransjen etter meldinger om at kunder ble nektet refusjon fra flyreiser som de ikke hadde lov til å bli med på.

De to selskapene nektet å refundere penger i løpet av perioder med corona-nedstenginger i Storbritannia, istedet tilbød Ryanair ombooking, mens British Airways i tillegg tilbød tilgodelapper, ifølge CMA.

Tilsynet skriver at det er bekymret for at selskapene har opptrådt «urettferdig» overfor forbrukerne og brutt forbrukerkjøpsloven. Det skal nå forsøke å løse disse problemene i samarbeid med selskapene, blant annet ved å gi refusjon eller annen oppreisning for rammede kunder.

Ryanair har meldt tilsynet at det har tilbakebetalt et «lite antall» kunder etter å ha sett nærmere på enkelte saker.

E24 har tidligere skrevet at SAS har fått millionbot som følge av for treg tilbakebetaling til kundene. SAS ble også politianmeldt i Danmark for ikke å ha refundert reiser som ble hindret av viruspandemien.

I forbindelse med at Norwegian la frem sin redningsplan ble det kjent at 34.000 kunder ikke får full erstatning, etter at billettrefusjoner ble midlertidig stanset i forbindelse med konkursbeskyttelsen.

Les også

Erling Braut Haaland kjøper privatfly

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Ryanair
 2. IAG
 3. Fly
 4. Scandinavian Airlines (SAS)
 5. Norwegian

Flere artikler

 1. Coronakrisen tynger Ryanair: Tapte over åtte milliarder

 2. Britene gransker skandalefond og David Cameron

 3. Forbrukerrådet krever at SAS og Norwegian ikke sletter bonuspoeng

 4. Varsler massesøksmål mot Sector Alarm og Verisure etter konkurransegebyr

 5. Sparkede Wizz Air-piloter reagerer på lekket lydopptak