Jobbytter

Hilde Tonne blir ny konsernsjef i Statnett

Konserndirektøren i Rambøll tar over etter at Auke Lont varslet sin avgang tidligere i høst.

FLERE LEDERPOSISJONER: Hilde Tonne har jobbet i Telenor og Hydro, og har blant annet hatt styreverv i Hafslund og Statkraft.

Vidar Ruud / NTB
  • Tyra Kristiansen Stave
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Hilde Tonne går fra stillingen som konserndirektør og leder for innovasjon i Rambøll-gruppen, opplyser Statnett i en pressemelding.

Hun tar over etter Auke Lont som i slutten av august varslet at han ville gå av etter 12 år som konsernsjef i Statnett.

Auke Lont skal etter planen fratre som konsernsjef ved utgangen av januar 2021. Tonnes tidspunkt blir nærmere avklart etter nyttår.

Tidligere i Hydro og Telenor

– Med sin brede erfaring fra mange lederposisjoner, inklusiv kjennskap til energiområdet, mener styret at Hilde Tonne er den rette til å fylle den viktige stillingen som konsernsjef i Statnett, sier styreleder Jon Fredrik Baksaas i Statnett i pressemeldingen.

Les også

Konsernsjefen går av etter 12 år i Statnett

Tonne er utdannet sivilingeniør og har tidligere jobbet i Hydro Olje & Energi og Telenor. Hun har i tillegg hatt styreverv, blant annet i kraftsektoren, i Hafslund, Statkraft og Vattenfall.

– Hildes teknologikompetanse og brede ledererfaring er en uvurderlig ressurs når Statnett nå tar på seg ledertrøya inn i elektrifiseringens tiår, sier Baksaas.

– En drømmejobb

– Dette er en drømmejobb. Det å få lov til å lede 1400 kompetente medarbeidere med et så tungt og viktig samfunnsoppdrag er et privilegium, sier Tonne i pressemeldingen.

Hun mener strømforsyning er en kritisk samfunnsoppgave og er sentral i omleggingen for å møte klimakrisen.

Les også

Ny høgspentlinje kan gi nye konfliktar. Her er sju spørsmål og svar om kraftforsyninga til Bergensområdet.

Statnett driver motorveiene i kraftnettet, det såkalte sentralnettet som overfører kraft mellom ulike landsdeler. Foretaket driver også mellomlandsforbindelser og kraftkabler fra Norge til Sverige, Danmark, Nederland, Tyskland og etter hvert også Storbritannia.

De andre delene av kraftnettet, regional- og distribusjonsnettet, drives av regionale og lokale nettselskaper landet rundt.

Les også

Telenor-direktør Hilde Tonne går av (fra 2016)

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Jobbytter
  2. Statnett
  3. Jobb
  4. Aksjelive

Flere artikler