Hege Yli Melhus Ask blir leder i oppstartsselskap

Seriegründer Nicolai Prydz har fått med seg den tidligere NHST-toppen til satsingen FutureXchange.

Yli Melhus Ask blir daglig leder i FutureXchange, som satser på fintech.
Publisert: Publisert:

Hege Yli Melhus Ask har tidligere vært konsernsjef i NHST Media og konserndirektør for privatmarkedet i Gjensidige.

Hun blir nå medgründer og daglig leder i oppstartsselskapet FutureXchange, og vil være den nest største eieren i selskapet.

Seriegründeren Nicolai Prydz står bak FutureXchange, som har som mål å gjøre det enklere for oppstartsselskaper å skaffe seg kapital.

Begynner fra start

Ask møtte flere av menneskene i miljøet på veien sin hit. Både i styrer hun er i og gjennom det siste halvåret hvor hun har sittet på tek-akseleratoren Startuplab. Erfaringen har gitt mersmak.

Nå har hun valgt å flytte sjefsstolen sin fra de store konsernene til et oppstartsselskap helt i startgropen.

Hege Yli Melhus Ask har tidligere vært konsernsjef i NHST Media og konserndirektør for privatmarkedet i Gjensidige. Hun var den første vinneren av E24s Ledertalent-kåring, der hun også har sittet i juryen.

– Det å være leder i et stort konsern, handler mye om å utvikle nye muligheter for bedriften. Mye av det samme vil jeg gjøre nå også. Den største forskjellen er at her begynner vi helt fra start. Som leder er jeg selvfølgelig tett på alt som skjer både internt og ut mot markedet når vi er et lite selskap, sier Hege Yli Melhus Ask til E24. 

– Jeg er imponert over teamet i FXC. Det er mange flinke folk i oppstartsbransjen og i fintech. De har en voldsom driv og et ønske om å starte noe bra for andre. Nå skal vi skal primært være med å bistå ambisiøse små og mellomstore selskaper som trenger hjelp til å vokse – og matche dem med kompetent kapital, sier hun.

Kapitalinnhenting og konsesjon

FXC begynner i Norge, men har ambisjoner om å skalere større og sikter internasjonalt innen kort tid.

Ifølge selskapet er flere langsiktige investorer på plass. FutureXchange har som mål å lansere plattformen til neste år når de har fått konsesjon, og planlegger å invitere et utvalg selskaper og investorer til pilottesting i løpet av de kommende månedene.

– Nå er vi midt i en finansieringsrunde selv, og det er det første som må sluttføres. Jeg har vært med på de fleste investormøtene fra juni til nå. I tillegg til emisjonen jobber vi med søknad om konsesjon fra Finanstilsynet, videreutvikling av plattformen og bygging av det riktige teamet. Det blir en travel og morsom høst, sier hun. 

– Vi er veldig glade for at Hege har takket ja til å lede FXC i tillegg til å bli medgründer i selskapet. Hun bringer med seg toppledererfaring fra konsesjonsbelagt virksomhet og tung kompetanse på oppstartsselskap, i tillegg til erfaring fra omfattende digitaliseringsprosesser, sier styreleder Nini Høegh Nergaard i meldingen.

Hege Yli Melhus Ask var for øvrig den første vinneren av E24s Ledertalent-kåring, der hun også har sittet i juryen.

Les på E24+

Tallet som bør bekymre Norwegian-aksjonærene

Publisert:

Her kan du lese mer om