TV3 og Viaplay mister Champions League-rettighetene

Tv-rettighetene for fotballturneringen glipper for første gang på nesten 30 år.

Publisert:

Viaplay- og Viasat-eier Nent-gruppen har hatt rettighetene til Champions League siden starten i 1992, men nå er det slutt, skriver Kampanje.

– Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen, sier Nent-sjef Anders Jensen til nettstedet.

Discovery med fokus på coronakrisen

Anders Jensen ønsker ikke å kommentere hvem som vant rettighetene. E24 får samtidig opplyst at det heller ikke er snakk om Discovery Networks Norway.

Discovery-sjef Tine Jensen sier følgende i en kommentar.

– Vi kommenterer ikke vår involvering i spesifikke budkamper. Men akkurat nå står vi, og alle andre, i en situasjon der liv, helse og arbeidsplasser er vårt aller viktigste fokus. Budrunder, rettighetskamper og ande ikke-kritiske aktiviteter er ikke en prioritet.

– Vi befinner oss i en unntakstilstand, der mye er usikkert. Vårt hovedfokus i denne tiden er å drive virksomheten på en forsvarlig måte, sier hun.

TV 2 kommenterer ikke

– Generelt er vi interessert i attraktive sportsrettigheter i TV 2, men når det kommer til eventuelle rettighetsprosesser så kommenterer vi ikke disse, sier organisasjons- og kommuikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til E24.

I februar ble det kjent at TV 2 mister Premier League-rettighetene til nettopp Nent-gruppen. Da kanalen kjøpte rettighetene for tre nye år i 2015 skal TV 2 ha betalt et sted mellom 1,6 og 1,9 milliarder kroner.

Ifølge en pressemelding fra Nent-gruppen har de sikret seg rettighetene for Champions League i Danmark i ytterligere tre år, og dessuten rettighetene til Europa League og UEFA Europa Conference League i Sverige, Norge og Finland fra 2021 til 2024.

Les også

TV 2 mister Premier League-rettighetene: NENT Group overtar TV-sendingene fra 2022

Publisert: