TV3 og Viaplay mister Champions League-rettighetene

Tv-rettighetene for fotballturneringen glipper for første gang på nesten 30 år.

PAUL ELLIS / AFP
 • David Bach
Publisert:

Viaplay- og Viasat-eier Nent-gruppen har hatt rettighetene til Champions League siden starten i 1992, men nå er det slutt, skriver Kampanje.

– Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen, sier Nent-sjef Anders Jensen til nettstedet.

Discovery med fokus på coronakrisen

Anders Jensen ønsker ikke å kommentere hvem som vant rettighetene. E24 får samtidig opplyst at det heller ikke er snakk om Discovery Networks Norway.

Discovery-sjef Tine Jensen sier følgende i en kommentar.

– Vi kommenterer ikke vår involvering i spesifikke budkamper. Men akkurat nå står vi, og alle andre, i en situasjon der liv, helse og arbeidsplasser er vårt aller viktigste fokus. Budrunder, rettighetskamper og ande ikke-kritiske aktiviteter er ikke en prioritet.

– Vi befinner oss i en unntakstilstand, der mye er usikkert. Vårt hovedfokus i denne tiden er å drive virksomheten på en forsvarlig måte, sier hun.

TV 2 kommenterer ikke

– Generelt er vi interessert i attraktive sportsrettigheter i TV 2, men når det kommer til eventuelle rettighetsprosesser så kommenterer vi ikke disse, sier organisasjons- og kommuikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til E24.

I februar ble det kjent at TV 2 mister Premier League-rettighetene til nettopp Nent-gruppen. Da kanalen kjøpte rettighetene for tre nye år i 2015 skal TV 2 ha betalt et sted mellom 1,6 og 1,9 milliarder kroner.

Ifølge en pressemelding fra Nent-gruppen har de sikret seg rettighetene for Champions League i Danmark i ytterligere tre år, og dessuten rettighetene til Europa League og UEFA Europa Conference League i Sverige, Norge og Finland fra 2021 til 2024.

Les også

TV 2 mister Premier League-rettighetene: NENT Group overtar TV-sendingene fra 2022

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Viaplay
 2. TV3
 3. UEFA
 4. Viasat
 5. Rettigheter
 6. Champions League

Flere artikler

 1. Nent betalte mange milliarder for Premier League. Det er bra for både seere og bransjen

 2. Bøyer av for forbud. Slik reklame blir ikke lenger vist på TV3.

 3. TV-aktører starter opp igjen forhandlinger: – Vi håper på en rask løsning

 4. Annonsørinnhold

 5. Hun blir sjef i Google Norge

 6. Telia og Discovery enige om ny avtale