Budstikka: Container-muren mot Røkke-eiendom fjernes

Containerne ble satt opp som en fysisk sperre mot «farlig stråling» fra en mobilmast på Røkkes eiendom.

FEM METER HØYT: Disse to containerne ble satt opp på en eiendom i Asker – for å sperre for mobilmasten på Kjell Inge Røkkes eiendom (masten kan skimtes til høyre på bildet). Nå må de ned igjen.
Publisert:

Til uken blir containerne fjernet, melder Budstikka.

Det var interesseorganisasjonen Folkets strålevern som satte opp veggen – bestående av to stålcontainere – for å «sperre for strålingen og reflektere den tilbake» mot mobilmasten på Kjell Inge Røkkes eiendom ved Konglungen i Asker.

Containerne står på eiendommen til en av Røkkes naboer, som tidligere har klaget til Fylkesmannen over at masten ble satt opp.

– Vi kommer til å fjerne containerne 10. mars, sier generalsekretær Sissel Halmøy i Folkets strålevern.

Les også

Satte opp containermur mot Røkkes eiendom – bekymret for stråling

Organisasjonen mener elektromagnetisk stråling fra for eksempel mobilmaster kan være skadelig for mennesker og miljø.

– Vi hadde en advokat som sa at det var lovlig med midlertidig oppbevaring av containere i hagen, som da reflekterer strålene og sender dem tilbake, sa Halmøy til E24 i slutten av februar.

Kort tid etter at containerne ble satt opp, ga kommunen varsel om at oppføringen var ulovlig, og varslet tvangsmulkt hvis de ikke var fjernet før 12. mars. Tvangsmulkten ville lyde på 20.000 kroner, i tillegg til 1.000 kroner for hver dag etter denne datoen.

Nå fjernes containerne, ifølge Budstikka.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor avviste i februar overfor E24 at strålingen fra mobilmasten er helsefarlig.

Han sier strålingen er innenfor grenseverdiene som er gitt av Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (tidligere Statens strålevern, red.anm.)

Publisert: