Defekt Dreamliner-batteri nådde 660 grader

Japan Airlines måtte sette et av sine fly på bakken sist måned, etter at et batteri begynte å ryke.

PÅ BAKKEN: Det begynte å ryke fra batteriet på en av Japan Arlines Boeing 787 Dreamlinere 15. januar. Illustrasjonsfoto av et av selskapets fly.
Publisert: Publisert:

Hendelsen fant sted 15. januar i år.

En vedlikeholdsarbeider så hvit røyk utenfor cockpitvinduet på flyet, som egentlig skulle tatt av fra Tokyo til Bangkok.

Les også

Nye batteriproblemer med Dreamliner

Det ble også observert varsellys i cockpiten som kunne indikere feil i hovedbatteriet og laderen, i tillegg til en lekkasje fra en av battericellene.

Nå hevder Japan Airlines at temperaturen i batteriet nådde hele 660 grader.

Omfattende batteritrøbbel

Hendelsen kom ett år etter omfattende batteriproblemer førte til at alle Dreamliner-fly 787 verden over ble satt på bakken.

Dreamliner-flyene ble beordret satt på bakken i flere måneder i fjor vinter og vår, mens Boeing jobbet på spreng for å løse problemene og overbevise amerikanske luftfartsmyndigheter om at flyene var trygge.

Problemene førte til forsinkelser av Dreamliner-flyene Norwegian hadde bestilt.

Flyet der det ble oppdaget røyk, ble erstattet av et annet Dreamliner-fly, som tok av i rute. Japan Airlines kunngjorde like etterpå at selskapet fortsetter flyvingene med sine andre Dreamliner-fly.

– Vi forsikrer oss om at alle fly er sikre før avgang. Vi fortsetter de oppsatte flygingene, uttalte talsmann for flyselskapet, Norihisa Hanyu.

Les også:

Boeing: - Air India er misfornøyd med DreamlinerDreamliner-trøbbel kostet Kjos 216 mill.Bestilte nye fly verdt 27 milliarder kroner

Publisert: