Reisebyrået G Travel Norge er konkurs

Rundt 100 ansatte rammes når eieren nå melder oppbud i selskapet.

Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

– Ja, jeg kan bekrefte at jeg har begjært oppbud i G Travel Norge AS i dag, sier Finn Vetle Hansen til Dagens Næringsliv.

Det ble åpnet konkurs i selskapet ved Oslo byfogdembete fredag, viser en kunngjøring i Brønnøysundregistrene.

Hansen opplyser til avisen at den direkte årsaken til konkursen er coronakrisen. Denne har ført til at hele betalingsflyten i reiselivet har stoppet opp i og med at kansellerte billetter ikke refunderes fra flyselskapene, sier Hansen.

– Da har heller ikke vi penger til å gjøre opp for oss. Jeg forstår at flyselskapene har det tøft, og vi blir tvunget til å gjøre det samme som dem; la være å betale regningene våre. Vi sitter selv med en rekke ubetalte fakturaer, og det er klart at oppbud for G Travel Norge betyr tap for mange av våre leverandører. Det er bare trist, fortsetter han til avisen.

Les på E24+

Luftfartstilsynet får kritikk fra flere hold: Sliter med å tiltrekke seg fagfolk. Lite effektiv drift. Utydelige ansvarsforhold.

Millionkrav

Oppbudet kommer etter at Scandic Hotels forrige uke begjærte selskapet konkurs på grunn av ubetalte hotellopphold, ifølge DN.

Scandic Hotels har syv inkassokrav mot selskapet, som til sammen beløper seg til 3,77 millioner kroner, viser en kredittsjekk E24 har gjennomført.

Denne viser at G Travel Norge har 176 aktive betalingsanmerkninger mot seg. Dette gjelder i all hovedsak inkassokrav, som har blitt registrert fra utgangen av januar til det siste som ble registrert mandag denne uken.

Samlet har selskapet 6,7 millioner kroner i krav knyttet til betalingsanmerkningene.

På listen over selskaper som har krav mot G Travel Norge finnes blant annet en rekke andre hoteller, det statlige billettkontoret Entur og Hurtigruten.

Les også

Norge og store deler av Europa åpner 15. juli – med forbehold

Kontantstøtte

Ifølge E24s oversikt har G Travel Norge totalt fått 2,44 millioner kroner i kontantstøtte for månedene april og mai.

Statens kompensasjonsordning for bedrifter er et krisetiltak som er satt i verk for å dekke deler av de faste kostnadene til selskaper som er rammet av coronakrisen.

Oversikten viser at selskapet i mars hadde 4,7 millioner kroner i omsetning, ned fra 9,5 millioner kroner året før. Måneden etter var omsetningsfallet betydelig høyere da omsetningen endte på 2,4 millioner kroner, ned fra 10,29 millioner kroner i samme måned året før.

Les også

Chartergiganten Tui varsler Kreta-reiser i midten av juli

Her kan du lese mer om

  1. Konkurs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Maribel-konkurs: Disse norske hotellene rammes

  2. Coronakrisen rammer bandets inntekter: Highasakite får statlig kontantstøtte

  3. Scandic får 38 millioner i kontantstøtte fra staten

  4. Annonsørinnhold

  5. Disse finanskjendisene får statlig krisehjelp

  6. Hotellkonsernet Maribel slås konkurs