Idar Vollvik om Chess-nedleggelsen: – Selvfølgelig trist

Han er mannen som bygget opp Chess-eventyret tidlig på 2000-tallet. Nå synes Idar Vollvik det er trist at Telia velger å legge ned merkevaren. 

CHESS LEGGES NED: Idar Vollvik startet i sin tid Chess-eventyret, nå legger Telia ned selskapet.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Et stykke norsk mobilhistorie sa på mange måter takk for seg når Telia onsdag formiddag offentliggjorde at Chess nå legges ned.

– Det er selvfølgelig trist, sier Idar Vollvik som da E24 ringte ikke var klar over at selskapet han i sin tid startet, nå går inn i historiebøkene.

I 2002 kjøpte Vollvik mobilselskapet Chess for fem millioner kroner. De neste årene skulle bli et eventyr for investoren som stadig figurerte i media, med en rekke krumspring som gjorde merkevaren stadig sterkere. I perioden kjøpte han også mobiloperatøren Sense.

Allerede i 2003 opplevde Chess en voldsom vekst og hadde rundt 120.000 kunder ved utgangen av året.

Tre år senere kunne Vollvik selge Chess og Sense til Telia for rundt 1,6 milliarder kroner. Da var den totale kundemassen i de to selskapene steget til over 400.000.

Les også

Telia legger ned Chess: – Har nok falt litt mellom to stoler

– Forsto noe var på gang

– Nå ble jo Chess flyttet fra Bergen for seks måneder siden, og jeg så på det som et forvarsel på at noe kom til å skje, men jeg synes det er dumt, sier Vollvik.

Leder for privatmarkedet i Telia Norge Kjersti Jamne sier til E24 at det er to hovedårsaker til at selskapet nå legges ned. Selskapet mener de kan gi kundene et bedre tilbud gjennom Telia-merkevaren. Samtidig mener de at ved å fjerne en merkevare kan man lettere fokusere og forenkle organisasjonen samt å styrke konkurransekraften.

– Jeg forstår selvsagt at det er rasjonelt å samle dem. Samtidig har det brandet vært veldig sterkt i 16 år, så det er veldig trist. Men det er da en gang slik at det er deres valg, sier Vollvik.

Les også

Vollvik om Ludo: – Har fremdeles store ambisjoner

Telia: Ingen nedbemanning nå

Jamne sier til E24 at det ikke var tatt noen beslutning om å legge ned Chess da man i fjor valgte å omstrukturere selskapet.

– Vi tok ikke noen beslutning da, men dette er en naturlig videreføring av arbeidet og analysene vi startet med i fjor, sier Jamne.

Telia-direktøren vil ikke ut med hvor mye selskapet regner med å spare i kostnader på å legge ned Chess-merkevaren, men sier at det er et ledd i å styrke seg i konkurransen mot Telenor.

– Kostnadene er et element, men det har ikke vært hoveddriveren, sier Jamne.

– Hvorfor valgte dere å droppe Chess over OneCall, har det med deres respektive markedsandeler å gjøre?

– Det har delvis med størrelsen i kundemassen og styrken i merkevarene å gjøre. OneCall er en tydelig merkevare for hverdagsinnovasjon og verdi for pengene, mens Telia skal være utfordreren til Telenor og for de mer teknologi-interesserte. Chess-merkevaren har nok falt litt mellom to stoler, sier Jamne.

Hun bekrefter samtidig at det ikke blir en nedbemanning av selskapet nå.

Les også

Tidligere toppsjefer i Telia tiltales for korrupsjon

Les også

Vil være ute av Asia i løpet av året

Les også

Vollvik lanserer «Pokémon Go for kampanjer»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Telia Norge
 2. Idar Vollvik
 3. Telekom

Flere artikler

 1. – Har nok falt litt mellom to stoler

 2. Har funnet arvtageren til «Mr. One Call»

 3. Chili Mobil har kapret den gamle Chess-sjefen

 4. Slik rigger Telia og Get seg for å møte konkurrentene

 5. Betalt innhold

  Fiskersønnen som ble milliardær – og tapte alt