Maria Moræus Hanssen blir styreleder i Oslos eiendomskjempe

Oslobygg skal forvalte rundt 2,5 millioner kvadratmeter eiendom.

Vidar Ruud / NTB scanpix
Publisert:,

Tidligere Wintershall DEA-direktør Maria Moræus Hanssen blir styreleder i Oslos nye byggforetak, Oslobygg KF. Det opplyser Oslo kommune i en pressemelding fredag ettermiddag.

Hanssen var inntil nyttår visekonsernsjef i den tyske oljegiganten.

Når Oslobygg er en realitet vil selskapet forvalte rundt 2,5 millioner kvadratmeter eiendom. Selskapet blir med det en av Norges største eiendomsaktører.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. å stå ansvarlig for et av Norges største eiendomsselskap blir både spennende og utfordrende. Oslobygg vil forvalte en stor eiendomsportefølje med engasjerte og dyktige ansatte som leverer en stor eiendomsportefølje med engasjerte og dyktige ansatte som leverer prosjekter og tjenester for Oslo by og Oslos innbyggere, sier den nye styrelederen i en kommentar.

Hanssen får med seg Petter Eiken, styreleder i Kultur og idrettsbygg Oslo, Kari Andreassen, styreleder i Omsorgsbygg Oslo og Knut Even Lindsjørn, styremedlem i Undervisningsbygg Oslo.

– Jeg er glad for å kunne presentere et så solid styre i Oslobygg. Styret har bred topplederkompetanse og har erfaring fra tidligere omorganiseringer innen ulike bransjer. De fire medlemmene har en variert og komplementær kompetanse som blir viktig for Oslobygg i tiden fremover, sier byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen i en kommentar.

Styrets første oppgave er å ansette en daglig leder i det nye foretaket, og gjennomføre sammenslåingen av Kultur- og idrettsbygg, Omsorgsbygg, Undervisningsbygg og utbyggingsvirksomheten til Boligbygg.

Pressemeldingen fra Oslo kommune