Underentreprenører på E6 får fortsette etter konkurs

Underentreprenørene som ble rammet av Alpine Bau-konkursen i juni, blir tilbudt nye oppdrag ved E6 fra Eidsvoll til Stange.

Heinz-peter Bader
  • NTB
Publisert: Publisert:

Hovedtyngden av arbeidene som gjenstår på Alpine Baus enterprise etter at firmaet gikk konkurs, skal fullføres etter en ny konkurranse som utlyses i slutten av august, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

I juni sa Vegvesenet opp sine tre kontrakter med den konkursrammede entreprenøren Alpine Bau. Kontraktene gjaldt blant annet byggingen av en firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane på Dovrebanen mellom Minnesund og Kleverud/Labbdalen. Kontrakten på det såkalte Fellesprosjektet var verdt hele 1,3 milliarder kroner.

Før en ny entreprenør er på plass før jul, ønsker Fellesprosjektet en del arbeid utført raskest mulig for å unngå unødig store forsinkelser og kostnader.

Disse oppdragene er tilbudt entreprenørene Hæhre Entreprenør og Veidekke Hochtief, samt de jernbanetekniske entreprenørene Infranord Norge AS og Eltel Networks.

– Med sikte på den jobben vi er tildelt i høst, vil vi kontakte alle Alpines underentreprenører og leverandører som naturlig kan videreføre sine oppdrag. Omfanget vil i tilfelle stå i forhold til størrelsen på den jobben vi skal gjøre, sier daglig leder i Hæhre Entreprenør, Knut Harstad.

Publisert:

Flere artikler

  1. Denne veistrekningen blir 500 millionerkroner dyrere

  2. Sa opp gigakontrakt med konkursrammet østerriksk entreprenør

  3. Østerriksk entreprenørkonkurs girfull stans på E6

  4. Flere entreprenører har stanset arbeidet med Follobanen

  5. Betalt innhold

    Aibel dropper E6-prosjekt