LO krever Aker Seafoods-avklaring

Fiskeridirektoratet har inndratt fisketillatelsen for tre Aker-trålere etter at selskapet mistenkes for dokumentmanipulasjon. - Uakseptabelt at de ansatte rammes, sier LO-topp.

RYDD OPP: LO krever at fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) straks rydder opp for å ivareta de ansatte på trålere og landanlegg etter at myndighetene har ilagt Aker Seafoods straff for fiskejuks.
Publisert: Publisert:

Fiskeridirektoratet mener at Kjell Inge Røkke-eide Aker Seafoods har manipulert dokumenter.

Direktoratet har straffet selskapet ved å inndra fisketillatelsen for tre trålere i sju måneder. Det rammer landaktiviteten.

Hvis straffen blir stående, betyr det at flere hundre ansatte på trålere og ved fiskemottak står i fare for å bli permittert, skriver Dagbladet.

Aker Seafoods har anket straffen. Ankesaken havner på bordet hos fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap).

LES OGSÅ: Aker Seafoods frikjent for fiskedumping

LO har nå engasjert seg i saken.

– Det er uakseptabelt at de ansatte rammes. Og staten må ut med dagpenger til de som permitteres. Jeg mener departementet må gå gjennom hvilke sanksjonsmuligheter de har, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen.

Heller ikke konserntillitsvalgt Bjarne Kristiansen i Aker Seafoods mener det var et sjakktrekk av direktoratet å ilegge en straff som rammer de ansatte direkte.

– Vi som tillitsvalgte, og jeg tror vi har mange med oss, synes at dette rett og slett er urettferdig. Jeg kjenner ikke til noen andre næringer der regningen sendes til de ansatte når det er selskapet som er ansvarlig, sier Bjarne Kristiansen.

- Det har mye større konsekvenser for en ansatt i fiskerinæringen å miste tre måneders lønn enn det er for et selskap som Aker Seafoods å bli ilagt en bot, sier Kristiansen.

LES OGSÅ:

Publisert: