- Brudd på arbeidsmiljøloven i Enova

En arbeidsmiljøundersøkelse har avslørt grove brudd på arbeidsmiljøloven i statsforetaket Enova.

Publisert:

Det var i slutten av november i fjor at daværende administrerende direktør Eli Arnstad (bildet) i Enova trakk seg etter påstander om mobbing.

Les også:
* Eli Arnstad går av etter mobbe-påstander
* Arnstad: -Ikke noe med mobbing å gjøre
* - Umulig å fortsette

Men bråket rundt arbeidsmiljøet tok ikke slutt av den grunn.

Ifølge Dagens Næringsliv (DN) skal de ansatte ved Enova ha hyret arbeidsrettsspesialistene Erik Davidsen og Sten Foyn fra advokatfirmaet Haavind Vislie, for å gjennomføre en undersøkelse av arbeidsmarkedet i selskapet.

Grove brudd på loven

Funnene er graverende og viser at arbeidsmiljøproblemene har vært omfattende og har pågått i flere år. Så alvorlig er enkelte av funnene at advokatene mener selskapet bryter med arbeidsmiljøloven.

Med noen få unntak skal alle de ansatte som lot seg intervjue, ha kommet med alvorlige innvendinger mot arbeidsmiljøet. Det skal være snakk om alt fra direkte mobbing av ansatte til stor utrygghet rundt stadige omorganiseringer, skriver DN.

- Har et godt arbeidsmiljø

Styreleder i Enova Jørn Rattsø hadde full tillitt til Arnstad da hun trakk seg i fjor, og vil heller ikke nå gå med på at det er et dårlig arbeidsmiljø i selskapet. Han vil ikke være med på at det skal ha forekommet en lang rekke brudd på arbeidsmiljøloven.

- Nei, det ville komme meget overraskende. Situasjonen er den at den gamle ledelsen har gått, så dette er vel i så fall av historisk interesse, uttaler Rattsø.

Les også: Rekordår for Enova

Innrømmer feil

Tidligere administrerende direktør Arnstad innrømmer at hun kan ha tatt beslutninger som kan ha såret noen følelser.

- Jeg er sikker på at jeg gjorde riktige ting i Enova og har nok også gjort ting feil i Enova, sier hum til DN.

Flere nyheter på E24.

Publisert: