Norgesgruppens finansdirektør går på kort varsel

Den nye konsernsjefens ønske om å sette sammen en egen ledergruppe skal være en viktig årsak til at finansdirektør Sverre R. Kjær går fra jobben i løpet av måneden.

GÅR AV: Konserndirektør for finans Sverre R. Kjær i Norgesgruppen slutter i jobben i løpet av måneden. Her fra da selskapets årsresultat fra 2007 ble lagt frem.
Publisert: Publisert:

Norgesgruppen opplyser i en børsmelding torsdag formiddag at finansdirektør Sverre R. Kjær slutter i jobben denne måneden.

Selskapet opplyser videre at Kjær vil bistå ved behov i en periode etter dette.

Vil ikke kommentere

Bakgrunnen for beslutningen er ikke nevnt i pressemeldingen. Det er heller ikke nevnt om Norgesgruppen har en endelig erstatter klar for Kjær.

Per Roskifte, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontrakt, ønsker ikke å forklare den raske avgangen overfor E24.

Roskifte opplyser at Harald Grøndahl fra samme avdeling er konstituert som ny finansdirektør, men at dette ikke er en endelig ansettelse.
– Vi har ingen kommentarer utover dette, sier han.

Nytt lederteam

Ifølge DN har Norgesgruppens nyansatte konsernsjef Runar Hollevik tidligere signalisert at han ønsker å bygge et nytt lederlag.

Etter det E24 kjenner til, er disse planene en viktig årsak til at Kjær må gå fra jobben.

Runar Hollevik tok over som konsernsjef i mai i år.

Hollevik har også sagt til DN at kvinneandelen må opp i Norgesgruppens ledelse.

– Vi har en jobb med å få opp kvinneandelen i ulike ledergrupper. Men du skal ikke bli overrasket om andelen kvinnelige ledere vil øke på min vakt, uttalte han tidligere denne måneden.

Les også

Kiwi kan bli større enn Rema

Les også

Norgesgruppen-eier fikk to milliarder mer i formue

Les også

Coop vurderer antall kjeder for dagligvarer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om