Kilder: Amazon på vei inn i Sverige

Svenske nettbutikker stålsetter seg for Amazons inntog i landet, og spår at det vil skje innen et år. Samtidig inngår nettgiganten en avtale med Ikea som omtales som «historisk». 

VIL SELGE MER PÅ NETT: Det verserer rykter om at Ikea inngår en kjempeavtale med Amazon om salg av varene sine via deres plattformer.
Publisert: Publisert:

– «Then we're all dead». Alle nettbutikkene blir slaver under Amazon og det finnes ingen plass for oss. Sånn kan man tenke, sier Nicklas Storåker, sjef for den svenske prissammenlikningstjenesten Pricerunner.

Det har lenge versert rykter om at Amazon vil etablere seg i Sverige, skriver Breakit, som tidligere har avslør at nettgiganten har kjøpt domenet amazon.se.

Mandag skal Storåker angivelig å ha fått bekreftet fra en «pålitelig, men uformell» kilde at ryktene om Amazons lansering på det svenske markedet stemmer – og at den er nært forestående.

– Vi er innstilt på at det skal skje om mellom én til tolv måneder, sier Storåker.

Les også

E24 lanserer ny nyhetstjeneste: – Det beste som har skjedd norsk mediebransje på mange år

Kan komme positivt ut av det også

Han slår fast at det vil få en massiv påvirkning på nettbutikkmarkedet. Er man negativt innstilt kan resultatet bli som beskrevet i sakens første sitat.

– Er man mer optimistisk derimot, kan man se på det som at det kommer en ekstra plattform og en ny kanal. Stort sett alle nettbutikker er avhengige av Google. Amazon kan være et annet trafikkalternativ, sier Storåker.

Han tror Amazon kan være en drahjelp for folk i overgangen fra å handle i fysisk butikk til mer netthandel.

Les også

Nå er Amazon-sjefen verdens rikeste

Samarbeid med Ikea

Ifølge Breakit har Amazon enda flere planer for våre naboer i øst. En kilde oppgir at Amazon og møbelgiganten er på vei til å inngå en historisk avtale.

Planen skal være at Ikea skal begynne å selge varene sine via Amazons egen markedsplass Amazon Marketplace.

Kilden oppgir å ha pratet med flere personer som sier at avtalen allerede er undertegnet, selv om det ikke har kommet noe offisiell informasjon om dette.

I et intervju med Bloomberg tidligere denne måneden sa imidlertid Ikea-sjef Jesper Brodin at de ser på mulighetene for å bruke andre plattformer for salg enn sin egen nettbutikk for å øke nettsalget.

Les også

Amazon-aksjen bykser opp etter resultatslipp

Les også

Amerikanske byer frir til Amazon

Les også

Statkrafts datasenter-sjef jubler over skattekutt og billigere strøm

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om