Røkke-selskap satser på flyhotell til 800 millioner

Oslo Airport City vil bygge Norges største flyplassby ved Oslo Lufthavn. Med på laget er Kjell Inge Røkke-selskapet Haut Nordic som bygger hotell til 800 millioner.

EIENDOMSPROSJEKT: Illustrasjon av planene om å bygge opp en stor næringspark ved siden av Oslo Lufthavn.

Foto: Oslo Airport City
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

På det som i dag ikke er stort mer enn et jorde starter snart byggingen av det som skal bli en ny storsatsing ved siden av Oslo Lufthavn på Gardermoen.

Her vil utvikleren Oslo Airport City bygge en flyplassby med hoteller, kontorer og andre næringslokaler.

Det første steget er byggingen av et hotell. Utvikleren har inngått avtale med hotellselskapet Haut Nordic, deleid av Kjell Inge Røkkes Aker, om oppføring av det nye hotellet som skal stå klart om rundt tre år.

Den endelige prislappen på hotellprosjektet er ikke klar enda, men vil trolig ligge i området 800 millioner kroner, ifølge Thor Thoeneie i Oslo Airport City.

Han peker utover tomten der hotellet skal reises. Thoeneie fremholder områdets nærhet til hovedstaden og flyplassen.

– Dette er Norges nest største knutepunkt utenfor Oslo S. De ligger 45 kilometer fra hverandre – 20 minutter – det er ingenting.

Med på befaringen er også ordfører Tom Staahle (Frp) i Ullensaker kommune.

– Dette er Norges største og mest fremtidsrettede næringspark. Det er her det kommer til å skje, sier han.

Les også: Christen Sveaas blar opp 200 millioner for nytt kunstbygg

VIL BYGGE: F.v. Thor Thoeneie fra Oslo Airport City, ordfører Tom Staahle (Frp) i Ullensaker, Sondre Prestegard, deleier i Haut Nordic, Ådne Skurdal, sjef for hotellvirksomheten i Haut Nordic.

Foto: Asgeir Aga Nilsen/E24

Tror på Gardermoen

– Vi har veldig tro på Gardermoen-regionen. Vi ønsker å bli en stor aktør i området. Vi synes dette er den beste beliggenheten, uten å ligge på terminalen, du kan få på Gardermoen i tiden fremover, sier Sondre Prestegard.

Les også

Hagen fikk grønt lys til hotell på The Well

Han eier halvparten av hotell- og restaurant Haut Nordic, mens Kjell Inge Røkkes Aker eier den andre halvparten etter at investeringsgruppen kjøpte seg inn via eiendomsselskapet Fornebuporten i februar 2018.

Haut Nordic skal stå for driften av det nye hotellet, som etter planen skal stå klart sommeren 2022. Byggingen står utvikleren Oslo Airport City for.

Når hotellet er ferdig skal det ha rundt 1.000 senger og møtesenter for 500 personer. I tillegg har Haut Nordic hotellprosjektet kalt Miklagard i tilknytning til flyplassen.

Prestegard anslår omsetningen fra førstnevnte hotell til 200 millioner kroner årlig i første fase.

– Jeg tror vi kommet til å ende opp med en omsetning totalt på OAC (Oslo Airport City), med de resterende produktene, på en halv milliard, sier han.

Les også

Toppleilighet til 37 millioner kan bli Bergens dyreste noensinne

Hotellet satser på en blanding av forretningsreisende og konferansegjester. Takterrasse, treningsfasiliteter og stemmestyring på hotellrommet er noen av elementene Haut Nordic vil friste gjestene med, ifølge Ådne Skurdal, sjef for hotellvirksomheten.

Vil skape 10.000 nye arbeidsplasser

Hotellet er en del av satsingen på næringsparken ved Oslo Lufthavn på Gardermoen. Der vil Oslo Airport City utvikle et område på 1 million kvadratmeter til hotell, konferanse, handel og kontor, med mål om 10.000 nye arbeidsplasser.

– Vi ønsker å bygge flest mulig arbeidsplasser. For å bygge arbeidsplasser må vi ha de nødvendige etableringene rundt. Et hotell som dette, med konferanse, er øverst på listen, sammen med en del andre fasiliteter, sier Thoeneie.

Planen er ifølge Thoeneie å legge kontorbygg ved siden av hotellet, slik at disse kan spare plass til for eksempel kantine ved å bruke hotellet istedenfor.

– Sånn bygger vi en byvev, som henger sammen. Da vil dette vokse til blir Norges desidert største næringspark, hvor det etableres flest arbeidsplasser i hele Norge.

Les også

Eiendomsutvikler med milliardoverskudd

Les også

Flere leier næringseiendom der prisene er høyere

Les også

Inntjeningen for næringseiendom faller

Her kan du lese mer om

 1. Gardermoen
 2. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Kjell Inge Røkke-selskap lanserer ny hotellkjede

 2. Røkke planlegger nytt signalbygg - denne gang i Kongsberg

 3. Nordic Choice Hotels skal drifte Finlands største hotell

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Nav oppretter eget kontor på Gardermoen etter masseoppsigelser

 6. Blir verdens største flyplass etter «luftfartens største flytteprosess»