Dobling av kredittkort-inkasso

De siste to måneder er det registrert en dobling av nye inkassosaker knyttet til kredittkort.

bilde

Rekve, Knut M.
Publisert:,

- Utviklingen er urovekkende, fordi betalingsproblemene knyttet til kortbruk sannsynligvis bare vil øke i tiden fremover, sier direktør Aktiv kapital Rolf Wilhelmsen i en pressemelding tirsdag.

Selskapet betjener flere av de store kortselskapene i Norge.

Han advarer nå nordmenn mot å gå av hengslene i julehandelen, ettersom registrerte inkassosaker er doblet fra samme periode i fjor.

Slappe nordmenn

- Det virker som om mange har fått et avslappet forhold til bruk av kredittkort i det siste, men det kan straffe seg neste år. Ikke minst med all usikkerheten knyttet til finanskrisen, fortsetter Wilhelmsen.

Norge har nå flere kredittkort enn innbyggere, men Wilhelmsen ønsker ikke å være noen festbrems for julehandelen.

- For all del, folk skal kose seg og bruke penger, men det er ikke lurt å kjøpe de dyre gavene på kreditt dersom man ikke kan betale kjøpet ved årsskiftet, sier han.

- Kvitt deg med gjeld

Tvert i mot mener direktøren at det kan lønne seg for mange å kvitte seg med gjelden sin før nyåret, for å bygge seg opp en buffer på konto.

- Erfaringsmessig er det mange som sliter med økonomien på nyåret, fordi mange regninger har forfaller på den tiden, ifølge Wilhelmsen.

Dobling på fem år

I 2007 handlet nordmenn for 75 milliarder kroner på kredittkort, mens de i juli i år hadde 39 milliarder kroner utestående på sine kort.

Begge deler er en dobling på fem år, ifølge Norges Bank.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Annonsørinnhold