Airbus truer med å legge ned i Storbritannia

Om Storbritannias avskjed med EU skjer uten en solid handelsavtale, vil Airbus måtte se seg nødt til å revurdere sin posisjon på de britiske øyer.

KAN GI EXIT: Brexit kan koste Airbus milliarder. Flyprodusenten truer med å trekke seg ut av Storbritannia.
Publisert: Publisert:

Hvis Storbritannia forlater EUs felles marked og tollunion i mars uten en avtale, vil det ha alvorlige følger for Airbus' tilgang på deler, samt flydyktighet.

Det sier selskapet selv i sin så langt sterkeste advarsel rettet mot brexitforhandlerne, skriver CNBC.

Meldingen, som ble sendt ut av flyprodusenten sent torsdag, sier at en overgangsperiode som ender i desember 2020 er for kort tid hvis de skal klare å tilpasse seg, og at dette vil hindre dem i å utvide den britisk baserte leverandørbasen.

Les også: Dette kan du forvente på verdens lengste flytur

Airbus produserer vingene til alle flyene sine i Storbritannia. De sier også å forlate EUs indre marked og tollunionen uten en enighet som kan gjøre overgangen grei vil føre til «alvorlige forstyrrelser og avbrudd» i den britisk baserte produksjonen.

– For å si det enkelt vil et scenario uten en avtale direkte true Airbus sin fremtid i Storbritannia, sier COO Tom Williams.

Airbus har 14.000 ansatte på 25 ulike anlegg i Storbritannia. Ytterligere 100.000 mennesker er ansatt i virksomheter som forsyner selskapet med varer og tjenester.

Hvis Storbritannia går ut av EU uten en avtale med Brussel, mener Airbus at det vil koste selskapet milliarder av dollar.

Les også

Widerøe tror på elfly innen 10 år

Les også

Britisk pubkjede stopper med champagnesalg før brexit

Publisert:

Her kan du lese mer om