To norske produkter på liste over årets beste oppfinnelser

Time Magazine kårer norske Minimeis og Airthings som to av de hundre beste oppfinnelsene i år. Begge selskaper gjør suksess i USA.

Norsk radonmåler kåres som en av årets mest innovative produkter
Publisert: Publisert:

En bæremeis og en detektor som måler luftkvalitet og radon innendørs er to av oppfinnelsene amerikanske Time Magazine trekker fram i sin prestisjetunge kåring.

– For oss er det helt fantastisk å få denne anerkjennelsen. Kåringen til Time Magazine henger helt klart høyt, sier Erlend Bolle, som er en av gründerne bak Airthings.

I selskap med Airthings og Minimeis finner vi også tungvektere som Apple med sine Airpods pro og leketøysprodusenten Mattels «A Doll for Everyone».

Bæremeis-selskapet planlegger økt volum og nye produkter.

– Vi er komplett satt ut av å ha kommet med på listen. Dette har vi holdt på med i åtte år, sier Minimeis-gründer Tarjei Espolin Johnson.

Internasjonale ambisjoner

Airthings startet å produsere elektroniske radonmålere for husholdninger i 2008. Nå får de anerkjennelse for sin Airthings Wave Plus som både måler radon og luftkvalitet innendørs.

Time Magazine beskriver Airthings Wave Plus som en av de beste innendørs luftkvalitet-målerne på markedet. Airthings får også skryt for appen som medfølger målerne.

– Ambisjonen har hele tiden vært å bygge noe med et internasjonalt potensial, og denne kåringen viser at vi har klart det, sier Bolle om suksessen.

I fjor klarte Airthings å lande en avtale med den amerikanske byggevaregiganten Home Depot, i tillegg til at produktene også blir solgt på Amazon. E24 har tidlige meldt at Airthing er større i USA enn i Norge.

Bolle opplyser at selskapet har kontorer i USA, Canada, Tyskland og Storbritannia, men hovedsetet ligger fortsatt i Oslo.

– Vi lager unike produkter som er brukervennlige, og klarer samtidig å tilby forbrukeren viktig informasjon som kan forbedre folks helse, sier Bolle.

Airthings-gründer Erlend Bolle tror noe av suksessen skyldes at de har turt å satse internasjonalt.

Vil selge fra egen nettbutikk

Minimeis ble startet av tre Oslo-pappaer som fikk ideen om å lage en «bæreløsning for fremtiden». I åtte år har de holdt på med produktutvikling, og senere salg.

– Det siste året har salget virkelig tatt av, sier Johnson som opplyser om at kundebasen er fordelt mellom USA, Asia og Europa, sier Tarjei Espolin Johnson.

Det Oslo-baserte selskapet har foreløpig ingen planer om å inngå distribusjonsavtaler med varehus, men vil heller satse på salg via egen nettside.

Les også

Gjør god butikk på Amazon-samarbeid: – Snart dobler vi omsetningen

Hollywood-gave

Tidligere i år fikk Minimeis oppmerksomhet av amerikansk presse, etter at Hollywood-stjernen Hilary Duff hadde gitt forloveden sin den norske bæremeisen i farsdagsgave.

På sin Instagram-profil beskrev han bæremeisen som den beste farsdagsgaven noensinne.

Bæremeisen får sin plass i kåringen fordi den kan lett kan klappes sammen, og gjør det mulig å ha å et barn oppreist i selen.

I juni kunne tabloidavisen New York Post melde om norske gründere som reiser til New York for å etablere seg. Der ble Minimeis trukket fram som et eksempel.

Johnson opplyser om at selskapet har fått drahjelp av både et amerikansk og et tysk investeringsselskap.

Publisert:
Gå til e24.no