Strømmegiganten Netflix lager serie om Spotify

Publisert: Publisert:

Serien skal ta for seg «den svenske start-upen som sjokkerte hele musikkindustrien og utviklet seg til å bli en av verdens største musikktjenester», skriver Netflix i en pressemelding.

Historien skal ta utgangspunkt i boken «Spotify inifrån: så blir man størst i verden», som ble lansert i mai. Boken ble skrevet av de svenske journalistene Jonas Leijonhufvud og Sven Carlsson.

– Det er selvsagt kjempegøy. Vi har visst at det i prinsipp var klart i en måned, men man våger jo aldri å være helt sikker, sier Carlsson til svenske Breakit.

Nordmannen Per-Olav Sørensen skal stå for regien på serien. Han er for tiden aktuell med serien Hjem til jul som ble lansert på Netflix forrige uke.

– Historien er virkelig spennende og utfordrende. Utfordrende fordi Spotify-historien ikke er avsluttet ennå – den pågår ennå i full fart og vil sannsynligvis endre seg mens vi jobber med prosjektet, sier Sørensen i meldingen.

Ifølge Netflix skal serien være sentrert rundt Spotify-gründerne Daniel Ek og Martin Lorentzon, som i sin tid skapte musikkeventyret som i dag er børsnotert i New York.

Det er det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird som skal stå for produksjonen av serien. Selskapet skaffet seg rettighetene til å lage film av boken i august i år.

Pressemeldingen fra Netflix– Vi kan ikke slutte å jobbe nå men det er klart, dette er en stor produksjon og vi får betalt markedspris, sier Carlsson.
Publisert: