Strømmegiganten Netflix lager serie om Spotify

Kampen om strømmekundene
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Serien skal ta for seg «den svenske start-upen som sjokkerte hele musikkindustrien og utviklet seg til å bli en av verdens største musikktjenester», skriver Netflix i en pressemelding.

Historien skal ta utgangspunkt i boken «Spotify inifrån: så blir man størst i verden», som ble lansert i mai. Boken ble skrevet av de svenske journalistene Jonas Leijonhufvud og Sven Carlsson.

– Det er selvsagt kjempegøy. Vi har visst at det i prinsipp var klart i en måned, men man våger jo aldri å være helt sikker, sier Carlsson til svenske Breakit.

Nordmannen Per-Olav Sørensen skal stå for regien på serien. Han er for tiden aktuell med serien Hjem til jul som ble lansert på Netflix forrige uke.

– Historien er virkelig spennende og utfordrende. Utfordrende fordi Spotify-historien ikke er avsluttet ennå – den pågår ennå i full fart og vil sannsynligvis endre seg mens vi jobber med prosjektet, sier Sørensen i meldingen.

Ifølge Netflix skal serien være sentrert rundt Spotify-gründerne Daniel Ek og Martin Lorentzon, som i sin tid skapte musikkeventyret som i dag er børsnotert i New York.

Det er det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird som skal stå for produksjonen av serien. Selskapet skaffet seg rettighetene til å lage film av boken i august i år.

Pressemeldingen fra Netflix– Vi kan ikke slutte å jobbe nå men det er klart, dette er en stor produksjon og vi får betalt markedspris, sier Carlsson.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om strømmekundene
 2. Netflix
 3. Spotify
 4. Strømmetjenester
 5. Film

Flere artikler

 1. Kundene strømmer til Netflix under coronakrisen

 2. Tiårets beste aksje i USA: Netflix har steget over 4.000 prosent

 3. Betalt innhold

  Kampen om podkasttronen

 4. Betalt innhold

  Slik har pandemien endret Hollywood

 5. Netflix: Produksjonen tilbake i tempoet fra før pandemien