Henning Solberg slapp konkurs: – En seier

Ramiz Safdar begjærte Henning Solberg konkurs, men nå har Heggen og Frøland tingrett bestemt at rally-kjendisen ikke er konkurs. – Jeg er lettet, sier Solberg til VG.

IKKE KONKURS: Henning Solberg fikk svaret fra tingretten i Mysen i dag. Dette bildet ble tatt sist helg.
Publisert:

VG får bekreftet fra Heggen og Frøland Tingrett at det ikke ble noen konkurs mot Solberg etter mandagens rettsmøte.

De tidligere partnerne DekkNor møttes i retten mandag. Henning Solberg måtte bevise at han er solvent (betalingsdyktig) - og retten har gitt ham medhold i det.

– Konkursbegjæringen er forkastet, sier Solbergs advokat Hans Kristian Skarpholt til VG.

– Hvorfor?

– Retten finner at Henning Solberg utvilsomt har eiendeler til å gjøre opp kravet på 2,5 millioner, som er bevist.

– Jeg skal ikke gi meg

Safdar sier til VG at denne saken ikke er over. Han hevder Solberg lyver.

–Jeg må ta en annen vei nå, jeg må stevne ham. Så må han betale kravet på 11,5 milloner til meg, sier Safdar til VG.

– Når skal du ta saken til retten igjen?

– Vi er i gang allerede. Advokaten er i gang. Jeg kan ikke gi meg, jeg har dokumentasjon. Jeg skal ikke gi meg, sier Safdar og legger til:

– Dette er langt ifra over.

Skarpholt svarer på trusselen om ny konkursbegjæring.

– Desperate mennesker gjør desperate handlinger. Henning Solberg er solvent (betalingsdyktig), sier Solbergs advokat.

Ramiz Safdar mente i konkursbegjæringen at Henning Solberg skylder ham 11,5 millioner. Men dette ble redusert til 2,5 millioner av retten.

– Retten har gitt Solberg medhold i at han hverken skylder 11,5 millioner, eller 4 millioner, som de reduserte til i retten. De mener det er kun 2,5 millioner, som er overensstemmende med det Solberg har hevdet hele tiden, mener advokat Skarpholt.

– Jeg er lettet. Dette er en seier. Og veldig viktig for familien, sier Henning Solberg til VG.

– Advokaten har gjort en veldig bra jobb, sier rally-føreren, som til VG søndag karakteriserte Safdars uttalelser som «bløff».

I Finansavisen tirsdag varsler Ramiz Safdar ny konkursbegjæring mot Henning Solberg. Han står på at Solberg skylder ham 11,5 millioner.

– Jeg har ikke redusert kravet. Retten mente bare at den ikke kunne ta noen avgjørelse knyttet til kausjonen nå. Det måtte en stevning og en dom til først, sa Safdar til Finansavisen, som lørdag skrev at Henning Solberg til sammen har gjeld på 100 millioner kroner. Dette har rally-kjendisen benektet.

Morten Østberg skal være den største kreditoren til Solberg, ifølge Finansavisen. Østberg sa søndag til VG at lån og renter til ham fra Solberg ikke har forfalt. Finansavisen skriver at Solberg skyldte Østberg 25 millioner. Morten Østberg har overtatt Solbergs aksjer i DekkNor som en del av en løsning på denne gjelden.

Publisert:

Her kan du lese mer om