Partner slutter i Hammervoll Pind

Advokatfirmaet Hammervoll Pind bekrefter overfor E24 at advokat, partner og gründer John Hammervoll har sluttet. Han er siktet for grov økonomisk utroskap som følge av et klientforhold til en kvinne i 90-årene.

Advokat John Hammervoll jobber ikke lenger i advokatfirmaet Hammervoll Pind, som han var med på å grunnlegge.
Publisert: Publisert:

E24 dokumenterte i juni hvordan advokat John Hammervoll gjennom fullmakter de tre siste årene overførte 6,8 millioner kroner til eget firma og eiendomsmeglerfullmektig Odd Kalsnes, fra en kvinne i 90-årene. Politiet har siktet Hammervoll for grov økonomisk utroskap, og Kalsnes for medvirkning til dette.

Saken er på et tidlig stadium. Begge nekter straffskyld.

Les hele svaret fra Hammervolls advokat her.

På spørsmål fra E24, bekrefter Managing Partner Sindre Aaserød, at John Hammervoll har sluttet i selskapet.

– Som en konsekvens av at han ikke kan praktisere som advokat eller være medeier i advokatfirmaet, besluttet John Hammervoll tidligere i sommer at han fratrer som partner i selskapet, sier Aaserød.

Hammervoll har den siste tiden hatt permisjon. Hans forsvarer, advokat Anders Brosveet, opplyser til E24 at han ikke har anledning til å kommentere saken fredag.

Les også

Gransket seg selv etter millionoverføringer fra kvinne i 90-årene – fortsatte faktureringen

Advokatbevillingen suspendert

John Hammervoll gikk tidligere i sommer frivillig med på suspensjon av bevillingen sin som følge av siktelsen mot ham.

Advokatbevillingsnemnden bestemte kort tid etterpå at han ikke kan opptre som advokat i tiden fremover. John Hammervoll har vært partner i advokatfirmaet Hammervoll Pind, og er også gründer bak firmaet som i 2017 passerte 100 millioner i omsetning.

På nettsidene sine oppgir selskapet at Hammervoll har vært partner siden 2014.

Les også

– Havner fort i en «bukken og havresekken»-situasjon

Hentet bevis

Tidligere i vår gikk politiet inn i lokalene til Hammervoll Pind og hentet ut dokumenter. Disse bevisene ble rutinemessig overlevert Oslo tingrett for gjennomgang før de kunne utleveres til politiet.

Advokat Brosveet ba imidlertid domstolen bestemme at politiet ikke skulle få tilgang til materialet.

Tingretten slo imidlertid fast at etterforskningen skulle fortsette, fordi domstolen mente det var skjellig grunn til mistanke mot advokaten.

Hammervoll har anket kjennelsen. Anken er enda ikke avgjort av lagmannsretten.

Vi i E24 er avhengig av tips fra leserne våre. Kontakt E24s journalister på e-post sofie.amalie.fraser@e24.no og jonas@e24.no, eller på kryptert melding via Signal eller WhatsApp til +4741381407.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om