Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten

Etter 29 år som ansatt i italienske Saipem Drilling ble Kjell Henning Eriksen sagt opp, fordi han nektet å føye seg etter nye HMS-regler. Saken havner i retten.

SA NEI: Hydraulikkingeniøren Kjell Henning Eriksen fra Jæren fikk beskjed tre måneder før jul om at 40 år med skjegg måtte ta slutt. Nå ender saken i retten. Bildet er gjengitt med tillatelse.

Foto: Privat
Publisert:,

Ifølge Dagbladet innebærer de nye reglene en «clean shave policy» – at ansatte skal være glattbarberte. Hydraulikkingeniøren Kjell Henning Eriksen fra Jæren fikk beskjed tre måneder før jul om at 40 år med skjegg måtte ta slutt.

– De spurte om jeg hadde barbert meg. Da jeg svarte nei og sa at det kom jeg heller ikke til å gjøre, så fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk reise ut med mindre jeg fulgte reglene, sier han til avisa.

Les også:

Barber deg eller gå

Han fikk oppsigelsen et par dager før han skulle ut på riggen Scarabeo 8, rett før jul. Eriksen har fått tilbud om en annen jobb i Saipem, men det er ikke aktuelt for ham, han krever sin egen jobb – med skjegg.

Les på E24+ (for abonnenter)

Hvordan håndtere en dominerende styreleder

Saken går for Stavanger tingrett til høsten.

– Alle som reiser offshore har en helseattest, og min er godkjent. Det har aldri vært noe krav i min kontrakt eller mitt ansettelsesforhold at jeg ikke skal ha skjegg. Dermed mener jeg oppsigelsen er ugyldig. Det er tøft å kjøre en slik prosess mot et selskap man har jobbet i nesten 30 år, men det handler om prinsipp, sier Eriksen.

BARBERINGSKRAV: Kjell Henning Eriksen fikk oppsigelsen et par dager før han skulle ut på riggen Scarabeo 8.

Foto: Saipem Drilling

Taust fra Saipem

Saipems advokat Thomas Aasberg Rasmussen sier han ikke kan kommentere den kommende rettssaken.

– Vi anser kravet som en overreaksjon i forhold til farenivået, sier Eriksens advokat i fagforeningen Industri Energi, Eyvind Mossige.

I forrige uke vant Eriksen fram i tingretten med et krav om å få jobbe i oppsigelsestida, noe han var nektet. Eriksen fikk medhold. Saipem har via sin advokat ingen kommentar til avgjørelsen.

Her kan du lese mer om