Stordalen blir storeier i svensk restaurantkjempe

Petter Stordalen er fornøyd med investeringen i svenske Stureplansgruppen og kjøper seg nå videre opp. – Lykkelige forhold trenger utvikling, sier Stordalen i en uttalelse. 

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Petter Stordalens Strawberry Equities kjøpte i fjor sommer 10 prosent av svenske Stureplansgruppen. Nå har Stordalen igjen vært på oppkjøpsjakt og ender med 40 prosent av eierskapet i selskapet.

– Jeg sa allerede for et år siden at jeg og Vimal (konsernsjef Vimal Kovac red.anm.) hadde inngått et forhold. Som alle vet så krever lykkelige forhold utvikling. Vi tar nå neste steg på vår felles fremtidsreise og har som alle forstår gigantiske planer for fremtiden, sier Stordalen i en pressemelding.

Stureplansgruppen er blant annet eier av en lang rekke restauranter, nattklubber, eventlokaler og hotell.

Les også

Petter Stordalen og Ullared-Boris skal bygge hotell sammen

– Vi er sammen størst i Stockholm når det gjelder restaurantvirksomhet og det gir oss muskler til å fortsette å lansere uimotståelige tilbud til våre gjester, sier Stordalen.

Stureplansgruppen venter å omsette for 1,35 milliarder svenske kroner i 2019. I løpet av de fem neste årene er målet å omsette for 2 milliarder svenske kroner, opplyser selskapet.

– Etter et år med Stordalen i selskapet kan jeg konstatere at vi aldri har hatt høyere fart fremover, aldri har hatt flere planer for fremtiden og vi har dessuten aldri vært finansielt sterkere enn hva vi er nå, sier konsernsjef Vimal Kovac i en uttalelse.

Kovac sitter som største aksjonær i Stureplansgruppen med en eierandel på 50 prosent. De siste ti prosentene av selskapet eies av Holmström Equities.

Her kan du lese mer om

  1. Petter Stordalen

Flere artikler

  1. Stordalen og Ullared-Boris bygger hotell

  2. Petter Stordalen tildelt hederspris

  3. Petter Stordalen kjøper finsk luksushotellkjede

  4. Annonsørinnhold

  5. Nordic Choice Hotels skal drifte Finlands største hotell

  6. Norges rikeste er nesten dobbelt så rik som nestemann på lista