I helgen skal forsøkskaniner sitte på verdens lengste flytur

Flyselskapet Qantas håper å fly passasjerer direkte fra London til østkysten av Australia innen tre år. Til helgen starter den første testturen.

PETER PARKS / AFP
Publisert:

I helgen vil de første passasjerene sitte på verdens lengste flytur, direkte fra New York til Sydney, skriver Forbes.

Gjennom tre flyginger fra New York og London direkte til Australia skal flyselskapet teste hvordan menneskekroppen reagerer på slike ultralange flyturer, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapets mål er at man i 2022 skal kunne fly direkte fra østkysten av Australia og hele veien til London og New York.

Jetlag-lab

Flyturen vil også gi innsikt i de fysiske og psykiske påvirkningene en så lang flyreise har. Ingen flyselskap har tidligere fullført ruten uten stopp.

Samtidig vil forskere og medisinsk personell være om bord i kabinen, og gjøre Dreamliner-flyet om til et laboratorium i skyene. De vil monitorere pilotenes hjerner for å se hvor våkne de er, og samtidig overvåke matinntak og søvnen til en håndfull av passasjerene.

Den fysiske belastningen på passasjerene setter et nytt fokus på jetlag, og skaper et nytt marked for produkter som kan bekjempe problemet.

Les også (for abonnenter): Valutauro treffer flyselskapene knallhardt

Maks 40 passasjerer

Flyene skal ha maks 40 personer om bord for å minimalisere vekten og ha nok drivstoff til den lange flyturen. De fleste av passasjerene vil være selskapets egne ansatte.

– Ultralange flyginger presenterer mange spørsmål om komforten og opplevelsen til passasjerer og mannskap. Disse flygingene vil gi oss viktig data for å hjelpe å svare på dem, sier Qantas-sjef Alan Joyce i en uttalelse.

Les også (for abonnenter): Neste versjon av Airbus’ bestselgende fly kan bli en elektrisk hybrid