Carlsberg vil lage ølflasker av papir

Publisert: Publisert:

Carlsberg har som en rekke andre selskaper besluttet å forsøke være så bærekraftig som overhodet mulig. Fredag tar selskapet skrittet videre og forteller om sin prototyp av en ølflaske i papir.

Bryggerikjempen siden 2015 forsøkt å lage «Green Fibre Bottle» sammen med Ecoxpac, Billerud Korsnäs og forskere ved Danmarks tekniske universitet.

Prosjektet har nå laget de to prototyper med barrierer av henholdsvis gjenvunnet plast og en polyester, ifølge en pressemelding. Barrierene skal naturlig nok hindre veske å trekke inn i papiret.

– Vi fortsetter å gjøre innovasjoner i alle våre pakningsformat, og vi er fornøyde med fremdriften vi har hatt på «Green Fiber Bottle» så langt. Selv om vi ikke er helt ferdig ennå, er de to prototypene et viktig steg mot å realisere vår ultimate ambisjon om å bringe dette gjennombruddet til markedet, sier utviklingsdirektør i Carlsberg, Myriam Shingleton i en uttalelse.

Ut fra prosjektet har det også kommet en joint venture kalt Paboco, Paper Bottle Company. Denne får nå nye partnere i form av både drikkevareprosenten The Coca-Cola Company, spritprodusenten The Absolut Company og kosmetikkgiganten L’Oréal.

Planen er at Paboco kan samle store selskaper om utviklingen av bærekraftig emballasje.

– Alt handler om teamet! Vi samarbeider over hele verdikjeden, deler risiko og er sammen i vår visjon om at papirflasker vil bli en realitet og fundamentalt endre denne industrien for godt, sier Gittan Schiöld, konstituert toppsjef i Paboco.

Pressemeldingen fra Carlsberg
Publisert: