Blir forbudt å bruke over 40.000 dagen på tipping

Norsk Tipping innfører 18-års aldersgrense og tak på hvor mye du kan bruke per dag.

Publisert: Publisert:

Norsk Tipping ønsker å innføre 18-års aldersgrenser for alle spill, uavhengig om de blir kjøpt hos kommisjonær, på Internett eller via mobilen.

- Vi mener at pengespill er en voksenaktivitet, og dette syner deler vi med fagmiljøer innen spillavhengighet. Vi vil nå ta et initiativ overfor Kulturdepartementet for å få endret spillereglene på dette området, sier administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping i en pressemelding.

Beløpsgrenser

I tillegg til aldersgrenser innfører selskapet også overordnede grenser for forbruk.

40.000 kr per dag, 100.000 kr per uke, 300.000 kr per mnd, 1.000.000 kr per år er de nye grensene.

På mobil og internett kan man spille for 10.000 kroner per dag.

- Dette er grenser som er meget romslige, og de vil ramme svært få av spillerne våre. Men de er viktige å ha for å hindre de ekstreme storspillerne, sier Almlid i meldingen.

Adferdsverktøy

Norsk Tipping innfører også frivillige adferdsverktøy der spillerne selv kan sette grenser for tids- og pengeforbruk eller stenge seg ute fra noen eller alle spillene.

- Norsk Tipping kan ikke behandle spilleavhengige. Det må fagfolk gjøre. Det vi kan gjøre er å informere og tilrettelegge for at spillerne selv kan ta stilling til sin egen spillatferd, uansett hvor de spiller hos Norsk Tipping. Dette tar vi nå et grep om ved å innføre nye adferdsverktøy, sier Almlid.

- Vi skal innføre ulike grenser og verktøy, slik at spillerne kan ta kontroll over eget spill og ha en sunn spillatferd. Vi har et mål om å bli verdensledende innenfor ansvarlig spillvirksomhet, sier Almlid.

Norsk Tipping jobber også med å utvikle en egen løsning for spillelag, der de kan få egne grenser.

Til forsiden

Publisert: