Wow Air reddet av amerikansk private equity-fond

Timer etter det ble kjent at avtalen med Icelandair gikk i vasken, kom amerikanerne på banen og berget konkurstruede Wow Air.

STØRSTE EIER: Wow air-sjef Skuli Mogensen forblir hovedaksjonær
  • E24
Publisert: Publisert:

Det Island-baserte flyselskapet Wow Air meldte torsdag kveld at de sammen med Indigo Partners har inngått en tentativ avtale der det amerikanske private equity-fondet går inn som investor i flyselskapet.

Nyheten kommer mindre enn et døgn etter det ble kjent at Icelandair og Wow Air hadde blitt enige om å droppe fusjonsplanene som ble annonsert i starten av november.

Detaljene i avtalen er ikke kjent, men Indigo Partners skriver at de nå etter å ha gjennomført selskapsgjennomgangen vil jobbe for å få sluttført avtalen så snart som det praktisk lar seg gjøre.

– Etterspørselen i lavprissegmentet fortsetter å øke raskt i hele verden, og med Indigo som partner håper vi å kunne utnytte dette svært attraktive markedet. Jeg gleder meg til å jobbe med Indigo, og er overbevist om at dette er den beste langsiktige løsningen både for våre ansatte og passasjerer, sier administrerende direktør i Wow air, Skuli Mogensen.

Også etter at Indigo Partners går inn som investor vil Mogensen, forbli den største eieren i selskapet.

Fra før har Indigo Partners eierinteresser i Frontier Airlines, Volaris, Jet SMART og Wizz Air.

I slutten av 2017 vakte det oppsikt da Indigo Partners gjennomførte den største Airbus-ordren noensinne, en avtale på i alt 430 fly i A320neo-serien og en verdi på nesten 50 milliarder dollar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Luftfart

Flere artikler

  1. Prøver på nytt redningsforsøk for Wow Air i helgen

  2. Klarte ikke å redde Wow Air

  3. Bjørn Kise: Fem aktører ville inn i Norwegian etter IAG-budet

  4. Norwegian får ny utfordrer i Argentina

  5. Analysebyrå: Handelsuro og brexit gjør norske selskaper attraktive