HØY C: Grafen viser Opera Softwares kursutvikling i norske kroner.

Holbergfondene

Opera tar en høy C

2013 ble et fantastisk år for aksjonærene i Opera Software.

  • Kjetil Melkevik
    Journalist
Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Opera Software er et av de få gjenværende teknologi selskaper på Oslo Børs. Selskapet ble etablert i 1995 av Geir Ivarsøy og Jon von Tetzchner. Fundamentet for selskapet finner man i det som var et utviklingsprosjekt i Telenor, som ble skrinlagt.

De to initiativtagerne fikk rettigheten til programvaren og startet sitt eget selskap for å videreutvikle denne. Opera Software ble børsnotert i 2004.

Selskapet utvikler nettlesere for ulike plattformer og enheter. I dag samarbeider Opera Software med rundt 120 operatører og har omkring 350 millioner brukere av sine produkter og tjenester.

2013 ble et fantastisk år for aksjonærene i Opera Software. Aksjekursen steg som man ser av grafen med rundt 165 prosent. Ryktene og historiene rundt eventuelle oppkjøp av selskapet har vært mange og vil trolig fortsette i tiden som kommer.

Med forventninger om kraftig vekst innen reklame på mobile enheter de nærmeste årene har trolig Opera Software en interessant posisjon.

For norske investorer er det imidlertid gledelig at man fortsatt har gode norske teknologiselskaper notert på Oslo Børs.

Publisert:

Flere artikler