NØYTRALANBEFALING: Investtech spår moderate utslag på Oslo Børs de neste månedene.

Kommentar: 23 aksjer har ren kjøpsanbefaling

Mens de aller fleste selskapene med negative analyser er innen olje- og offshore-sektoren.

Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning.

Investtech har en nøytralanbefaling på Oslo Børs for de neste månedene. Basert på våre datamaskiner, er det nå 23 aksjer med ren kjøpsanbefaling og 14 aksjer med ren salgsanbefaling blant selskapene som omsettes for mer enn rundt en million kroner om dagen.

De aller fleste selskapene med negative analyser er innen olje- og offshore-sektoren, mens aksjene med positive analyser er godt fordelt på øvrige sektorer, inkludert sparebanksektoren.

Sparebank 1 Nord-Norge ligger i en stigende trendkanal på lang sikt. Dette indikerer at banken er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorer er økende.

Kursen har vist en svak utvikling de siste to-tre månedene, men volumutviklingen er positiv og en videre oppgang indikeres.

Det er støtte rundt 39 kroner, like under dagens nivå. Ved bruk av dette som et stop loss-nivå, vil nedsiden kunne bli liten. Stop loss anbefales kun brukt på sluttkursbasis.

Investtechs anbefaling: Kjøp

SpareBank 1 SR-Bank har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt.

Kursen ligger nå nær gulvet i en stor rektangelformasjon. Om aksjen fortsetter innenfor denne, kan dagens kurs være et godt inngangsnivå.

Aksjen styrkes av en positiv volumutvikling.

Onsdag ble det meldt to innsidekjøp i banken, hvorav et fra administrerende direktør Arne Austreid på to millioner kroner.

Investtechs anbefaling: Svak kjøp

Seadrill ligger i en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt.

Stadig flere investorer har ønsket å selge seg ut av selskapet og for to-tre uker siden presset negative investorer kursen ned gjennom den tidligere støtten ved 74 kroner. Et nytt salgssignal ble dermed utløst og en videre nedgang for riggkjempen indikeres.

Det er lite motstand under dagens nivå, så nedgangen kan bli bratt og kraftig. Ved reaksjoner opp har aksjen nå motstand ved 74 kroner.

Investtechs anbefaling: Selg

Publisert: