Havnearbeidere drev ulovlig boikott i Drammen

To boikottaksjoner mot spedisjonsselskapet Holship i Drammen havn var ulovlige fordi de ikke var varslet i tide, ifølge Drammen tingrett.

TILFREDS: Holships advokat Nicolay Skarning sier at selskapet er tilfreds med gårsdagens dom.

Robert S. Eik
  • NTB
Publisert:

Den 5. og 8. april i fjor boikottet havnearbeiderne i Drammen havn selskapet Holship. Det skjedde uten at selskapet hadde fått rimelig varsel slik boikottloven krever, slår Drammen tingrett fast.

Onsdag ble det kjent at tingretten godtar Norsk transportarbeiderforbunds varslede boikott av selskapet. Boikottene kommer som følge av et krav om at Holship inngår tariffavtaler med havnearbeiderne, selv om de ikke er direkte ansatt av selskapet.

– Holship er tilfreds med at domstolen har slått fast at Drammen bryggearbeiderforbund har drevet ulovlige blokader og gitt Holship erstatning for dette, sier selskapets advokat Nicolay Skarning til NTB.

Bryggearbeiderforbundet må betale 27.264 kroner i erstatning og 40.000 kroner i sakskostnader til Holship.

Les også:

Havnekonflikten trappes opp: Anklager NHO for streikebryteriBoikotten ved Risavika havn er i gang - Ringte politietNHO ber regjeringen vurdere om egen tariffavtale er lovligDrammen tingrett ga havnearbeiderne fullt medhold

Flere artikler

  1. Avviser monopoltilstander:Havnearbeiderne vant i Drammen tingrett

  2. Dansker tapte anke mot havnearbeiderne i Drammen

  3. Lagmansretten stanser havneboikott

  4. Annonsørinnhold

  5. NHO slo havnearbeiderne

  6. Havnearbeiderne tapte på alle punkter