Lagmannsretten nektet å fremme anke i Gartnerhallen-saken etter at bonde ble dømt til fem år og ti måneders fengsel for underslag av 49 millioner

Lagmannsretten nektet å fremme anke i Gartnerhallen-saken etter at bonde ble dømt til fem år og ti måneders fengsel.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:,

I begynnelsen av april ble en bonde dømt til fem år og ti måneders fengsel, for underslag av 49 millioner kroner i den såkalt Gartnerhallen-saken.

Bonden, som var leverandør til Gartnerhallen, anket dommen etter å ha tatt betenkningstid, men nå har Borgarting lagmannsrett nektet anket fremmet, bekrefter Økokrims førstestatsadvokat Geir Kavlie overfor E24.

«Det er ikke fremlagt eller påberopt noe i anken som gir grunnlag for tvil om riktigheten av tingrettens vurdering», skriver lagmannsretten i sitt beslutningsbrev, ifølge Kavlie.

Les også

To personer tiltalt for underslag av 49 millioner kroner i Gartnerhallen

Han opplyser at beslutningen kom 23. august, og at bonden fra forkynnelsen har to uker på seg på å vurdere om han vil anke til Høyesterett. Innen det eventuelt skjer er dommen fortsatt ikke rettskraftig.

Den medtiltalte regnskapsføreren, som ble dømt til fire års fengsel, ønsket ikke å anke. Den tidligere regnskapssjefen innrømmet å urettmessig ha utbetalt om lag 49 millioner kroner fra frukt- og grøntselskapet, og har erkjent straffskyld for grovt underslag.

Bondens forsvarer Rasmus D. Woxholt i Advokatfirmaet Elden sier at hans klient fikk beslutningen onsdag, og at de to så langt ikke har konferert om avgjørelsen.

Les også

To personer tiltalt for underslag av 49 millioner kroner i Gartnerhallen

Les også

Gartnerhallen går til sak mot revisor etter underslag

Les også

Frykter titalls millioner er stjålet av ansatt