Ryanair-saken til Høyesterett

Høyesterett skal avgjøre arbeidsstriden mellom flyselskapet Ryanair og Alessandra Cocca. Saken dreier seg om en oppsigelse skal avgjøres av norsk eller irsk lov.

HØYESTERETT: Høyesterett skal avgjøre arbeidsstriden mellom flyselskapet Ryanair og Alessandra Cocca.
Publisert:

Ryanair anket på stedet da Borgarting lagmannsrett i oktober i fjor slo fast at arbeidsrettssaken mellom Ryanair og den tidligere kabinansatte kvinnen skal føres etter norske lover.

Tap for Ryanair i Borgarting lagmannsrett

Fredag kom beskjeden fra Høyesterett om at saken er sluppet gjennom hos ankeutvalget, og at anken vil få full behandling.

Italienske Cocca mønstret av og på Ryanairs fly på Moss lufthavn, Rygge. Hun gikk til sak mot Ryanair våren 2013 for det hun mener var usaklig oppsigelse. Hun mistet jobben etter ti måneder av den tolv måneder lange prøveperioden, etter å ha rapportert om at det luktet alkohol av kabinsjefen om bord.

Her er O'Learys «beste» sitater

Ryanair har hele tiden avvist søksmålet og argumentert med at det er frivillig å jobbe i selskapet. Videre hevder Ryanair at en eventuell rettssak må føres i Irland og avgjøres etter irsk lov – fordi det er der selskapet er registrert.

Lagmannsretten begrunnet den enstemmige dommen med at det er viktig å sikre arbeidstakere vern i det landet der de utfører sin økonomiske og samfunnsmessige funksjon.

Publisert:

Her kan du lese mer om