Volvo reduserer toppfarten på alle nye biler til 180 km/t

Bilprodusenten har mål om ingen omkomne i nye Volvo-biler fra 2020.

BEGRENSES: De nye Volvo-bilene vil fort måtte se seg forbikjørt på tyske motorveier.

Foto:
  • Hans Jordheim
Publisert:

Som et steg i ambisjonen om å redusere antallet dødsfall i trafikken, har Volvo besluttet å redusere topphastigheten på alle sine biler til 180 km/t fra 2020. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Volvo Cars har utarbeidet en 2020-visjon av det ambisiøse slaget. Den tar sikte på at ingen skal omkomme eller bli hardt skadet i en ny Volvo fra 2020.

Selskapet har identifisert tre hovedmomenter tilknyttet sikkerhet som står til hinder for at ingen skal bli drept eller alvorlig skadet i trafikken. En av de største utfordringene er kjøring i høy fart.

– Folk kjører ofte fortere enn trafikksituasjonen de befinner seg i tillater eller de overvurderer egne evner. Vi må fremme bedre atferd i trafikken og hjelpe folk med å innse og forstå at kjøring i høy fart er farlig, sier Jan Ivarsso, sikkerhetsekspert i Volvo.

I tillegg til å redusere bilenes toppfart utforsker Volvo også hvordan en kombinasjon av en intelligent fartskontroll og virtuell inngjerdingsteknologi (geofencing) kan redusere bilers fart automatisk i områder som rundt skoler og sykehus i fremtiden.

- Utfordringen med kjøring i veldig høy fart, er at over en viss hastighet er ikke sikkerhetsteknologi i biler, og smart utformet infrastruktur, lenger nok til å forhindre skader og dødsulykker i trafikken. Det er derfor det er fartsgrenser i de fleste vestlige land. Likevel er råkjøring vanlig og en av de viktigste årsakene til dødelige trafikkulykke, heter det i pressemeldingen.

Her kan du lese mer om

  1. Volvo
  2. Bil

Flere artikler

  1. Volvo Cars vil si opp 1.300 ansatte i Sverige

  2. Volvo kutter 4.100 arbeidsplasser

  3. Milliardær Fred. Olsen siktet etter påkjørsel av gutt (3)

  4. Annonsørinnhold

  5. SAS utforsker elfly med Airbus

  6. Frankrike setter aldersgrense på elsparkesykler