EQT-eide Recover Nordic kjøper TT Teknikk

Med oppkjøpsfondet EQT i ryggen skal skadesaneringsselskapet Recover Nordic på handletur. Første oppkjøp er TT Teknikk.

Administrerende direktør Stein Schanke i TT Teknikk (t.v.) selger nå selskapet han er medeier i til Recover Nordic og Norgessjef Vegar Kristoffersen
Publisert: Publisert:

– Jeg vet hva prisen er: Hemmelig, sier administrerende direktør Stein Schanke i TT Teknikk til E24 med et stort smil.

– Men jeg kan si at det er en pris vi er fornøyd med, fortsetter han.

Schanke eier 23,8 prosent av TT Teknikk. Han og de andre aksjonærene selger nå selskapet til Recover Nordic, men hva prislappen er vil altså hverken TT Teknikk eller Recover Nordic ut med.

– Vi har observert TT Teknikk lenge og er glad for at de kom ut i markedet og at de nå blir en del av Recover. Jeg er også glad for at Stein blir med videre som rådgiver for oss og går inn på eiersiden i Recover, sier Vegar Kristoffersen, Norgessjef i Recover Nordic.

Det blir ingen nedbemanninger som følge av oppkjøpet, forsikrer han.

– Merkevaren og selskapet består som en egen enhet, så det er ingen synergier som skal hentes ut utover at vi skal drive felles salg og samarbeid, fortsetter han.

Det er to betydelige aktører i hver sin bransje som nå slår seg sammen. Målet er å bygge opp en nasjonal aktør innen industriservice og skadesanering.

Gitt at Konkurransetilsynet ikke har noen innvendinger, så gjennomføres oppkjøpet så raskt som mulig.

– Man må alltid ta et forbehold, men vi vurderer det som lite sannsynlig at tilsynet vil ha noen innvendinger, sier Kristoffersen.

Les også

Advokater fryktet kriseår – nå håver de inn på børsboom

Største oppkjøp siden 2013

Recover er markedsledende i Norden innen skadesanering, -begrensning og industritjenester. De leverer tjenester til både forsikringsselskaper, bedrifter og private forbrukere.

TT Teknikk har siden etableringen i 1986 etablert seg innenfor industriservice: Spesialtjenester innen vann og avløp, kontroll og utbedring av vann- og avløpsledninger.

Recover Nordic ble på sin side til i 2013 da selskapet ble skilt ut fra ISS.

I desember i fjor annonserte oppkjøpsfondet EQT at de skulle kjøpe Recover Nordic fra et annet oppkjøpsfond kalt Agilitas.

Stein Schanke forteller at man i TT Teknikk begynte en prosess i fjor høst med styret og eiere for å se om «tiden var moden» for å etter noen nye til å overta.

– Vi så at vi hadde et potensial utover det vi selv klarte å utnytte. Det handlet om å kunne satse mer offensivt i markedet vi er i, både geografisk og tjenestemessig, sier Schanke.

– Dette er det største oppkjøpet Recover Nordic har gjort i Norge siden 2013, sier Kristoffersen.

Det er EQT som finansierer oppkjøpet av TT Teknikk, får E24 opplyst av Recover.

– Du har vært sjef i TT Teknikk i 15 år og er også aksjonær. Hvordan er det å selge?

– Det er jo med blandede følelser. Jeg skulle gjerne vært noen år yngre og kunnet holde det gående lengre, men så er det greit med et skifte nå. Særlig når jeg vet at bedriften går videre til en solid og seriøs eier, sier Schanke.

Les også

Norske Cilia får ansvar for svensk milliardstiftelse

Vil passere halvannen milliard i omsetning

Både Recover og TT Teknikk har i flere år vokst jevnt og trutt.

TT Teknikk har siden 2015 mer enn doblet omsetningen. I 2019 hadde selskapet inntekter på 222 millioner, et driftsresultat på 11 millioner og et resultat etter skatt på 7,3 millioner.

Selskapet har i dag 130 ansatte og kontorer i Oslo, Trondheim, Larvik og Lier.

De blir nå del av et konsern som siden etableringen for syv år siden har tredoblet inntektene. I Norge omsatte selskapet for 1,22 milliarder i fjor, hadde et driftsresultat på 45,3 millioner og et resultat etter skatt på 24,8 millioner.

Recover er til stede i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og har 2.500 ansatte fordelt på 104 avdelinger.

– Inkluderer du omsetningen i Brødrene Grønnerud og Aktiv Tankrens så omsatte vi i fjor for 1,3 milliarder, sier Vegar Kristoffersen, Norgessjef i Recover Nordic.

Med TT Teknikk passerer de altså halvannen milliard i omsetning med god margin.

Handleturen skal fortsette

– Vi gleder oss til å få TT-Teknikks ansatte og deres kompetanse med på laget i
Recover. TT-teknikk blir en viktig plattform for videre vekst innen industriservice hvor vi ser gode vekstmuligheter fremover i konsernet, sier konsernsjef i Recover, Mattias Ringqvist i en kommentar.

Recover har allerede gjort flere nordiske oppkjøp siden 2013, men det er ikke slutt på handleturen. Både fra EQT og konsernledelsen i Recovers side er det store planer om videre vekst, både gjennom egen virksomhet og gjennom oppkjøp.

– Hva mer vil dere kjøpe nå fremover, er det segmenter eller områder av landet dere fokuserer på?

– Med EQT i ryggen har vi en solid posisjon til å realisere vår vekststrategi. Oppkjøpet av TT Teknikk er første steg. Geografisk står TT Teknikk sterkt i Trøndelag og Østlandet, sier Kristoffersen.

– Vi vil foreta flere bolt-on-oppkjøp både der og i andre deler av landet. Vi har allerede kandidater, fortsetter han.

Han referer til prosessen oppkjøpsfond ofte har, der man kjøper opp en rekke selskaper og fusjonerer de inn i et selskap som utgjør en plattform man bygger på – i dette tilfellet Recover Nordic.

Det er innenfor industriservice og skadesanering at man er på jakt etter oppkjøpskandidater.

– Det er jo ikke så mange børsnoterte selskaper i denne bransjen, er det mest små og familieeide bedrifter dere ser på?

– Det er ulike eierkonstellasjoner, men vi har god oversikt over markedet, sier Kristoffersen.

Recover Norge-sjefen ser fortsatt en solid markedsvekst i horisonten:

– Ser man på veksttakten vi og TT Teknikk har hatt, så har vi den samme forventningen fremover. Særlig innenfor rørfornyelse venter vi stor vekst, sier Kristoffersen.

Publisert: