Sportsbusiness

Pokergründer og Reitan-selskap støtter nytt e-sportsenter i Trondheim

E-sportsenteret Jotunheimen i Trondheim skal hente 4 millioner gjennom folkefinansiering, der de eksisterende eierne har bestemt seg for å spytte inn 1,3 millioner av disse. Med på satsingen er pokergründer Morten Klein og Reitan-eide EC Dahls Eiendom.

Slik skal e-sportsenteret Jotunheimen i Trondheim se ut når det åpner i løpet av vinteren. Først må selskapet få inn millioner fra småinvestorer.

Magnus Gjerstad/Jotunheimen
  • Ola Alsberg
Publisert: Publisert:

Før jul håper e-sportsenteret Jotunheimen å selge en del av selskapet til småaksjonærer gjennom folkefinansieringsplattformen Folkeinvest.

– Det lukter fulltegning og vel så det, sier medeier Alex Hole i forkant av emisjonen.

Alex Hole er blant gründerne bak e-sportsenteret.

Magnus Gjerstad/Jotunheimen

Han mener interessen fra småinvestorer ikke har latt vente på seg.

– Veldig mange ønsker å skape et samlingssted for gaming og e-sport i Trondheim. Vi hører om alt fra besteforeldre til ungdommer med sin første jobb som har lyst til å kjøpe aksjer, sier Hole.

Ekspert: – Markedet er der

TV2s e-sportkommentator, Simen Henriksen, tror målet om 4 millioner kroner er realistisk.

– Interessen for gamingsentre tror jeg er der fra både kunder og investorer. Flere får øynene opp for e-sport og investorer ser at e-sportseksplosjonen man har sett i andre land kan komme til Norge. Markedet er der. Spørsmålet er i hvilken grad, sier han.

– Jeg er veldig spent på å se om man klarer å bygge den publikumskulturen for e-sport som man ser i utlandet. Man trenger ikke fra lenger enn til Sverige og Danmark før man ser mye større interesse, og folk gjerne møtes for å se liveoppgjør og store e-sportskamper som på fotballpub, sier Henriksen.

Les også

Profesjonelle dataspillere ny gigantindustri: – E-sport blir større enn NFL i 2022

Millionsum til gaming-PC-er

I forbindelse med pengeinnhentingen prises selskapet til 16 millioner kroner. En stor andel av den friske egenkapitalen skal brukes på datautstyr.

– Skal vi lykkes må det gjøres skikkelig, ellers vil de som driver med e-sport heller sitte hjemme. Da trenger vi de råeste maskinene og teknologien, sier Hole.

I tillegg til rom for spillere, vil senteret blant annet ha en bar med alkoholservering, tilskuerarenaer for e-sportsarrangementer og egne treningsrom for e-sportslag.

I løpet av vinteren åpner det 700 kvadratmeter store e-sportsenteret langs bryggerekka i Kjøpmannsgata i Trondheim.

Magnus Gjerstad/Jotunheimen

Støtte fra Reitan-selskap

Senteret skal etter planen åpne dørene i løpet av vinteren. Senteret disponerer 700 kvadratmeter i Kjøpmannsgata i Trondheim, der senteret får tilgang til lokaler til svært gunstige betingelser fra Reitan-familiens EC Dahls Eiendom.

– De satt i salen første gang vi presenterte planene om senteret i fjor høst, og er en veldig viktig partner for oss. De har til og med holdt av lokalene og sagt nei til andre leietagere mens vi har planlagt senteret. Jeg tror de ser samfunnsansvaret bak senteret, sier Hole.

Inntektene vil komme fra bardrift og leie av lokaler og PC-er til e-sportsarrangementer, barnebursdager og bedriftsarrangementer.

– Vi håper senteret vil skape en tilhørighet og en møteplass for dem som driver med andre fritidsaktiviteter enn bare fotball og håndball. Det er en voldsom interesse for e-sport, sier Hole.

Les også

«Fattig student» hentet 3 millioner på rekordtid: – Jeg kan nesten ikke tro det

Morten Klein har før pengeinnhentingen tegnet seg for aksjer til én million kroner.

Klein Group

Pokergründer på eiersiden

Med på eiersiden er investor og pokerspiller Morten Klein, som står bak det svenske bettingselskapet Cherry og kryptovalutaselskapet Arcane Crypto. I forkant av folkefinansieringskampanjen har Klein tegnet seg for aksjer til én million kroner.

– Jeg skulle gjerne gått inn med mer, men det er viktig at gaming-interesserte og ikke-profesjonelle investorer også får muligheten til å være med på noe de selv kan bruke og ta nytte av, sier han.

– Interessen rundt e-sport og gaming er kjempestort. Forretningsmodellen i seg selv gjør dette veldig interessant, og en utvikling jeg gjerne vil være en del av. I tillegg er selskapet fornuftig priset og har høykompetente folk med på laget, sier han.

I tillegg til Kleins million, tegner de eksisterende aksjonærene Lars-Tore Finnanger, Anders Estenstad, Lars Kristian Iversen og Tommy Pedersen seg for 300.000 kroner i emisjonen. Dermed gjenstår 2,7 millioner kroner til folket.

Les på E24+

E-sportsutøvere krever støtteapparat på nivå med olympiere

– Har livets rett

Hole tror e-sportsenteret vil drive lønnsomt innen et par års tid. På sikt vil selskapet ekspandere med flere gamingsentre.

– Et senter som dette tror vi har livets rett i flere byer enn Trondheim, og vi lager et konsept som kan ekspanderes til andre steder, enten gjennom egen-utvidelse eller franchising, sier han.

Les også:

Les på E24+

På innsiden av VM i e-sport

Les på E24+

E-sport: Den nye folkesporten for rike menn i dress

Les også

Selger virtuelle fotballtips: Tjener over 20.000 i måneden

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Sportsbusiness
  2. Morten Klein
  3. Emisjon
  4. Trondheim
  5. Esport
  6. Gaming
  7. Spill

Flere artikler