Arbeidstilsynet åpner tilsyn om overtid hos Helsedirektoratet

Arbeidstilsynet åpner tilsyn med Helsedirektoratet. Dermed må både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) svare om overtidsbruk i 2020.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier det er naturlig at Arbeidstilsynet ser nærmere på virksomheter som har hatt et stort antall overtidstimer.

Berit Roald / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tidligere tirsdag ble det kjent at Arbeidstilsynet hadde bedt FHI om å sende dem opplysninger om overtidsbruken innen 12. februar.

Nå er det klart at også Helsedirektoratet må svare på et såkalt postalt tilsyn, melder TV 2.

– Vi har over tid hatt en økende bekymring for det høye arbeidspresset ledere og medarbeidere i både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har stått igjennom pandemien, opplyser avdelingsdirektør Stig Magnar Løvås til TV-kanalen.

Tall som TV 2 og Dagsavisen har fått innsyn i, viser at ansatte i Helsedirektoratet i 2020 jobbet 30.586 timer overtid, mens totalen året før var 8.386. For ansatte i Folkehelseinstituttet var tallet jobbet over 40.000 timer overtid i fjor.

– Det er naturlig at Arbeidstilsynet ser nærmere på virksomheter som har hatt et stort antall overtidstimer, og vi ser fram til dialogen med Arbeidstilsynet, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Les også

Kriseåret 2020 førte til eksplosjon i overtidsbruk i Næringsdepartementet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidstilsynet
  2. Folkehelseinstituttet
  3. Helsedirektoratet

Flere artikler