Tre personer siktet for grovt bedrageri av Nav – fikk 500.000 i koronastøtte

En kvinne og to menn, alle i 30-årene, er siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav i forbindelse med koronastøtteordninger.

Tre personer er siktet for å ha grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri av Nav. De skal ha fått 500.000 gjennom koronastøtteordninger.
  • NTB
Publisert:

De tre er alle norske statsborgere og har en familiær og vennskapelig relasjon, opplyser påtaleansvarlig i saken, politiadvokat John Lode Roscoe, til NTB.

De ble pågrepet under en ransaking av to adresser i Bergen kommune onsdag 17. mars. Etter gjennomført avhør og ransaking ble de tre løslatt.

Den ene personen er i tillegg siktet for hvitvasking av utbytte fra bedrageriet, opplyser Vest politidistrikt.

Politiet mistenker at de tre har gitt feilaktig informasjon om egen arbeidssituasjon i flere titalls søknader til Nav i perioden mars til desember 2020.

Transportbransjen

De tre, samt et aksjeselskap de har kontrollert, har fått til sammen 500.000 kroner gjennom koronastøtteordninger. I tillegg skal de også ha søkt om ytterligere 3 millioner kroner på feilaktig grunnlag.

Utbetalingene kom gjennom støtteordninger som dagpenger, refusjon av sykepenger og omsorgspenger, sykepenger for selvstendig næringsdrivende og lønnskompensasjon.

Roscoe forteller at de tre er involvert i aksjeselskapet gjennom styrende ledd eller som arbeidstakere.

– Jeg kan si at selskapet er i transportbransjen, sier Roscoe.

Omfattende anmeldelse

Saken ble meldt til politiet av Nav i februar.

– Nav har nok fanget det opp gjennom interne kontrollrutiner. De har nøstet videre og levert en omfattende anmeldelsen med mye dokumentasjon, sier Roscoe.

Politiet tar sikte på å avslutte etterforskningen i løpet av våren.

– Vi har fått signaler om at vi disse sakene skal prioriteres høyt. Det har ikke vært så mange enda, men regner med det kommer etter hvert, sier Roscoe.

– Vi ønsker å vise at dette er saker vi tar alvorlig.

Saken oppdateres ...

Publisert: