Brynestad-yacht måtte avbryte første Karibia-cruise etter positive coronatester

Atle Brynestads cruiseskip Seadream 1 har tatt en pause og returnert til Barbados etter at flere gjester testet positivt på coronaviruset.

SEADREAM 1: Gjester på den norske luksusyachten har testet positivt på corona under skipets seilas i Karibia. Nå skal de testes igjen. Her legger skipet til kai i Bodø etter mistanke om smitte i sommer. Mistanken ble senere avkreftet.
Publisert: Publisert:

Rundturen var luksusyachtens første vinterseilas i Karibia, ifølge skipets ruteplan.

Ifølge CNN er SeaDream 1 det første skipet som har gjenopptatt seilasene i området siden pandemien brøt ut.

I en pressemelding skriver rederiet torsdag at noen av gjestenes prøveresultater har kommet tilbake som «antatt positive».

– Etter å ha gjennomført foreløpige hurtigtester og mottatt antatte positive resultater, informerte Seadream lokale helsemyndigheter umiddelbart, skriver rederiet i en pressemelding torsdag.

Helsepersonell om bord har ifølge rederiet testet alle besetningsmedlemmene om bord. Alle de ansattes prøveresultater var negative, opplyser selskapet.

Skipet har med seg 53 passasjerer og 66 ansatte, skriver CNN. Alle gjestene blir nå testet på nytt, opplyser rederiet.

Les også

Atle Brynestads luksusyachter får ikke legge til i Flåm – 21 anløp avlyst

«Suksess-sommer i Norge»

Seadream Yacht Club er eid av Atle Brynestad. Søsterskipene Seadream 1 og Seadream 2 ble bygd i 1986, og seiler i Karibia om vinteren og i Middelhavet om sommeren.

CRUISER I KARIBIA: SeaDream er eid og grunnlagt av Atle Brynestad. Her avbildet for flere år siden på Ullevål stadion.

På grunn av coronareglene i Europa ble skipene hentet opp til cruise langs norskekysten i sommer. Her gjennomførte de to skipene 21 reiser i løpet av sommermånedene.

– Etter å ha gjennomført en suksess-sommer i Norge, innførte vi enda strengere helse- og sikkerhetsprotokoller for vintersesongen i Barbados, sier direktør Andreas Brynestad i pressemeldingen torsdag.

Han legger til at alle gjester ble testet to ganger før ombordstigning, og at de nå jobber med å teste alle gjester på nytt.

– Vi jobber tett sammen med myndighetene for å løse situasjonen på best mulig måte. Vår hovedprioritet er helse og sikkerhet for våre ansatte, gjester og stedene vi besøker, sier Andreas Brynestad.

Les også

Cruiseskipene som aldri kom

Isolert på lugarene

Ifølge planen reiste Seadream 1 fra Oslo 15. oktober. Karibia-seilasen startet fra Bridgetown i Barbados lørdag. Rundturen skulle i utgangspunktet vare i syv dager.

Ifølge ruteplanen skal cruiseskipet seile den samme rundturen gjennom hele vinteren frem til april.

Alle gjester og «ikke-essensielle» besetningsmedlem er nå i karantene på lugarene sine.

– Seadream avventer autorisasjon fra myndighetene i Barbados før gjestene får gå trygt i land, skriver rederiet.

Cruisenæringen er blant dem som har blitt hardest økonomisk rammet av pandemien. Flere cruiseskip har måttet holde passasjerer og besetningsmedlemmer i karantene i lang tid etter smitteutbrudd, før de har fått lov å legge til kai.

Etter at krisen traff for alvor i mars, ble de fleste cruiseanløpene i Norge avlyst og reiselivsnæringen har tapt enorme summer på de kansellerte seilasene.

Atle Brynestad og Andreas Brynestad har så langt ikke besvart E24s henvendelser.

Les også

Krisen i verftsindustrien: Fem i familien ble oppsagt

Les også

Vil gjøre cruiseskip til «hjemmekontor» for influensere og tek-ansatte

Publisert: