Kampen om luften

Fortsatt kraftig passasjerfall i Norwegian

Flyselskapets trafikk er fremdeles preget av pandemien. I desember hadde selskapet ni fly i luften og passasjertallet falt med 94 prosent fra samme måned året før.

  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Norwegians drift er i likhet med resten av luftfarten kraftig redusert som følge av coronapandemien.

I desember fløy 129.664 passasjerer med selskapet, en nedgang på 94 prosent fra samme periode året før.

Det viser den månedlige trafikkrapporten som ble lagt frem torsdag.

Tallene viser også en fyllingsgrad på 75,3 prosent, ned fra 86,6 prosent. Den totale kapasiteten ble tatt ned 98 prosent, mens samlet trafikk også falt med 98 prosent.

Les på E24+

Her lander et av Norwegians «drømmefly» i Irland, helt uten passasjerer. Det er det en spesiell grunn til.

Ni fly i drift

Selskapet melder at det i gjennomsnitt hadde ni fly i drift i desember. Dette var hovedsakelig på ruter i Norge. I november var tallet 12 fly og i oktober var det 21.

– Pandemien fortsetter å ha en sterk negativ innvirkning på driften vår, noe den har hatt siden hele Norge stengte ned i mars i fjor, sier Norwegian-sjef Jacob Schram i en pressemelding.

– Selv om etterspørselen i desember var lav, var imidlertid bookingene for jul og nyttår positive og vi har tilpasset produksjonen vår godt til situasjonen vi står i. Nå gjør vi alt vi kan for at Norwegian skal komme styrket og mer konkurransedyktig ut av denne krisen med en ny finansiell struktur, en tilpasset flåtestørrelse og et forbedret tilbud til kundene våre, sier han.

Les også

Norwegian søker konkursbeskyttelse for tre spanske datterselskap

Kjemper for å overleve

Norwegian kjemper for å overleve og har tatt flere grep gjennom høsten og vinteren. Etter at regjeringen i fjor høst sa nei til å gi Norwegian milliardstøtte ble antallet fly i luften redusert ytterligere.

Norwegian har fått konkursbeskyttelse i Irland for flyselskapet Norwegian Air International og Arctic Aviation Assets – selskapet som sitter på alle flyene til Norwegian-konsernet.

I Norge har det børsnoterte morselskapet Norwegian Air Shuttle fått konkursbeskyttelse. Norwegian søkte i desember også om beskyttelse for tre spanske datterselskaper.

I desember ga også aksjonærene ledelsen og styret i Norwegian vide fullmakter til å gjennomføre en finansiell restrukturering av selskapet.

Dette gir Norwegian en periode med pusterom til å sy sammen en redningspakke, men er ingen garanti for at selskapet overlever.

Les på E24+

Norwegian sier farvel til Dreamliner-drømmen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Norwegian
  3. Luftfart

Flere artikler

  1. Søker konkursbeskyttelse i Irland for å redde Norwegian

  2. Det blytunge passasjerfallet i Norwegian fortsetter

  3. Widerøe har sikret 450 mill. i statlig lånegaranti: Eierne bidro med ytterligere 50 mill.

  4. Flyr med første avgang fra Oslo Børs: Tok av med markedsverdi på 877 mill.

  5. Norwegians kuttplaner gir enorme tap: Skriver ned flyverdier for 12,8 milliarder