Hotellsjef i Tromsø fortviler over nye corona-restriksjoner: – Dette er dødsstøtet

Nye corona-restriksjoner gjør at hoteller i Tromsø mister inntekter fra julebord og konferanser. – Folk kansellerer mens vi snakker sammen, sier hotellsjef.

FORTVILT: Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer ved Tromsøs Ishavshotell sier nye påbud rammer næringen hardt.
Publisert: Publisert:

Fredag passerte Tromsø 100 smittede siste døgn, og samtidig holdt Tromsø kommune pressekonferanse om nye restriksjoner for å få ned smitten. Forslagene blir lagt fram for Formannskapet tirsdag og trolig vedtatt da.

Kommunen påbyr fra tirsdag munnbind, hjemmekontor, bordservering og maks 100 personer ved arrangementer.

De nye påbudene gjør hotellsjef Poul-Henrik Remmer ved Scandic Ishavshotell i Tromsø fortvilet.

– Dette er dødsstøtet. Det blir tøft. Endelig når vi har kommet opp av gropa, så kommer det nye restriksjoner, sier Remmer til iTromsø.

Les også

Nakstad: – Tror ikke det blir aktuelt med ny lockdown

JULEBORD: Scandic Ishavshotel er en av Tromsøs største arrangører av julebord. Nå ryker hele sesongen, sier direktør Poul-Henrik Remmer.

Han er en av Tromsøs mest erfarne hotelldirektører og leder et hotell som arrangerer mye julebord og konferanser. Påbudet om maksimalt 100 personer på arrangementer mener direktøren fører til at folk vil kansellere julebord og konferanser.

– Det er en tragedie. Det ringer inn folk og kansellerer møter og konferanser nå mens vi snakker sammen. Jeg snakket med en salgssjef som nettopp utsatte en konferanse på ubestemt tid. Jeg tror mange ikke vil arrangere konferanser nå, selv om det er for under 100 personer, sier Remmer.

Les også

Kjell Inge Røkkes Saudi-samarbeid corona-forsinket

Julebordene ryker

Klokken 14 informerte Tromsøs varaordfører Marlene Bråthen om de nye påbudene.

– Smittetallet har økt de siste ukene. Anbefalingene våre har ikke hatt den ønskede effekten. Derfor må vi nå gå hardere til verks, sa Bråthen, og la fram en smørbrødliste med påbud og anbefalinger.

De nye påbudene kommer på verst tenkelig tidspunkt, mener Remmer. November og desember er sesong for julebord på restauranter og hoteller, og de to månedene i året restaurantene har størst omsetning.

FORTVILT: Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer ved Tromsøs Ishavshotell sier nye påbud rammer næringen hardt.

– Det er bare tragisk. Jeg er så utrolig skuffet. De har kansellert hele julebordsesongen. Vi kan ikke ha julebord nå. Det blir en kjempeutfordring, sier Remmer.

«Dødsstøtet»

– Dette er et dødsstøt for mange i bransjen, og vil prege oss i lang tid fremover, legger han til.

I barer og restauranter skal servering av mat og drikke kun skje ved bordet, og alle må ha sitteplass. Bordservering vil gjelde fra 17.00 til ordinær stengetid. Bordservering øker kostnadene til hotellene, ifølge Remmer.

– Det krever dobbelt så mye personell å ha bordservering. Det blir dobbel kostnad, sier han.

Han mener kompensasjonsordningen på langt nær dekker tapet til bransjen.

– Sist gang ble det fordelt 16 millioner kroner i støtte til bedriftene i Tromsø. Her i byen har vi 140 steder med servering, så da blir det ikke mye på hver, sier han.

Les også

Ferskt NHO-anslag: Vi bruker 118 milliarder i julehandelen

Påbud og anbefalinger

Dette er påbudene:

  • Påbud om munnbind inne der en ikke kan holde avstand til andre, i butikker, fellesarealer på kjøpesenter, kollektivtrafikk, serveringssteder når en ikke sitter i ro ved bordet.
  • Krav om hjemmekontor for dem som ikke har arbeidsoppgaver som må skje på kontoret
  • Barer og restauranter: For serveringssteder og arrangement med skjenkebevilling skal servering av mat og drikke kun skje ved bordet – og alle må ha sitteplass. Bordservering vil gjelde fra 17.00 til ordinær stengetid.
  • Arrangement: For private arrangement på offentlig sted, som et bryllup eller julebord, blir det antallsbegrensning på 100 personer.

Dette er anbefalingene:

  • Sammenkomster hjemme: Det anbefales ikke å være mer enn 30 personer innendørs på sammenkomster hjemme. Ikke mer enn 30 på besøk av gangen.
  • Alle innbyggere over 18 år: Reduser antall personer du er sammen med i sosiale sammenheng i løpet av uken
  • Hold avstand til andre utenom husstanden når du er på offentlig sted.
  • Til arbeidsgivere: De ber om at det legges til rette for digitale møter der det er mulig og hensiktsmessig, og at de ikke arrangeres sosiale samlinger på tvers av virksomheter.
Publisert:
Gå til e24.no