Styretopper om varslede lønnsinnstramminger: – Tar dette veldig på alvor

I den kommende eierskapsmeldingen varsler regjeringen en hardere linje på lederlønninger. Nåværende og tidligere styretopper i statens selskaper tror ikke nødvendigvis endringene blir store.

Tidligere Avinor-styreleder Ola Mørkved Rinnan (h), styreleder Eivind Reiten i Kongsberggruppen og Vy-styreleder Berit Svendsen.
Publisert: Publisert:

Fredag legger næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) frem ny eierskapsmelding. Eierskapsmeldingen gjør rede for hva regjeringen vil med bedriftene de er hel- og deleiere i.

Næringsministeren har allerede varslet at regjeringen vil komme med betydelig høyere forventninger til at selskapene staten eier bremser lønnsveksten for ledelse og styre.

Hverken de nåværende eller tidligere styrelederne E24 har snakket med lar seg bekymre nevneverdig av den beskjeden.

Styreleder i Vy og tidligere Telenor- og Vipps-topp Berit Svendsen påpeker at Vy allerede bruker et anerkjent benchmark-verktøy for å sikre at deres lønninger er konkurransedyktige, men ikke lønnsledende.

Les på E24+

Er boliglånsrenten din for høy? Slik forhandler du med banken.

– Skal man få tak i gode toppledere må man ha konkurransedyktig lønn, og den settes i markedet. Sånn er det, ellers får vi ikke tak i de beste folkene, sier Svendsen.

Hun påpeker at staten, ved å være eier i mange av de største selskapene i landet, har en viss påvirkning på lønnsnivået og benchmarken flere selskaper bruker.

– Regjeringen kan, hvis de praktiserer de strengere forventninger hardt nok, prøve å sette en ny standard i markedet. Da vil benchmarken senkes litt for alle. Det kan hende det er det de ønsker å oppnå, sier Svendsen.

– Men hvis noen få bedrifter fremdeles drar opp lønnen, da får vi enda større lønnsforskjeller og større problemer med å få tak i folk i enkelte sektorer. Det blir interessant å følge med hva som står om lederlønninger, og hvordan det blir praktisert rundt omkring. Jeg hører nå at veldig mange styrer tar dette veldig på alvor.

Les også

Norskeid rederi bygger verdens største cruiseskip

– Kunne vært rekruttert på lavere lønn

Ola Mørkved Rinnan var styreleder i Avinor fra 2010 til 2018, og dermed den som ansatte tidligere konsernsjef Dag Falk-Petersen i 2011.

Rinnan har også bakgrunn som konsernsjef i Eidsiva og styreleder i Energi Norge. Han tror ikke at strengere forventninger om moderasjon i lederlønninger kommer til å gjøre rekrutteringen vanskeligere i selskapene staten er hel- eller deleier i.

– Jeg mener mange av de statlige lederne gjerne kunne vært rekruttert på noe lavere lønn. De jeg kjenner har vært mer opptatt av at det er en rettferdig lønn og utfordrende oppgaver, sier Rinnan.

Da Falk-Petersen skulle inn, spurte Rinnan departementet hva de forventet. Moderasjon, var svaret.

– Et godt klima i en organisasjon skapes ikke når lederlønningene drar opp mot mange millioner kroner, og snittlønnen i organisasjonen for øvrig er på noe godt under en million.

Les også

DNB tjente 7,6 milliarder i tredje kvartal

Falk-Petersen fikk jobben for 2,5 millioner kroner i året inklusive ytelser, men måtte samtidig si fra seg pensjonen fra SAS på 75.000 kroner i måneden, etter krav fra Frps Ketil Solvik-Olsen, som senere skulle bli samferdselsminister og dermed den styreleder Rinnan skulle forholde seg til.

– Jeg mener staten kan være mer håndfast på hvilke rammer de setter, og heller være ledende på moderasjonsutviklingen, enn at begrepene blir for tøyelige, for da har de ingen mening, sier Rinnan.

Han trekker frem trygge rammer og samfunnsoppdraget som alternative lokkemiddel for lederstillinger i statlige selskaper.

– Statlige selskaper har en egen motiverende faktor i samfunnsoppdraget. Ikke alle selskaper har et verdigrunnlag like bra som det jeg opplevde i Avinor.

Tror ikke på store endringer

Styreleder i Kongsberggruppen og tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten kan ikke se for seg at mye vil endre seg fra tidligere linje om å utvise moderasjon i selskapene staten er stor eier i.

– Det finnes unntak fra regelen, men hovedregelen er at det er utvist moderasjon i selskapene staten er eier i. Ser du på lederlønningene, er det gjennomgående at de ikke topper lønnsstatistikken, selv om de er de aller største selskapene, sier Reiten til E24.

Han påpeker at også staten er opptatt av å tilby en lønn som sikrer at selskapene de eier har en god ledelse. Reiten mener det er andre ting enn lederlønninger som blir spennende å lese om i den kommende eierskapsmeldingen – men at han skal følge godt med også på hva regjeringen mener med de varslede kravene om mer moderasjon i lønninger.

– Så lenge staten ikke griper inn med detaljregulering av det som skal være styrets ansvar, nemlig å ha en god ledelse på plass, så tror jeg vi kan leve med det.

Publisert:
Gå til e24.no