Konkurser i Norge

Moods-sjef kjøper varelageret til Superdry

Bostyreren varsler at de fremdeles leter etter noen som vil ta over franchisen for butikkene.

Fabrizio Bensch / X90145
  • Sigrid Moe
Publisert:

I en pressemelding skriver bostyrer advokat Stine Dalenhag Snertingdalen at konkursboene mandag kveld inngikk en avtale om salg av varene i Superdry-butikkene som er konkurs.

– Jeg skal ikke drive Superdry videre, men skal åpne opphørssalg på fem steder fra fredag, sier Jan Egil Flo til E24, som bekrefter at det er han som har kjøpt varene.

Flo har også tidligere kjøpt deler av konkursbo, og drevet opphørssalg. Dette gjorde han blant annet da selskapet han selv var med-gründer for, Moods of Norway, gikk konkurs.

Da ble det etablert et nytt selskap som driver Moods videre. Slik er det ikke denne gangen.

Les på E24+

Bi Business Review: Varehandelen – et kappløp mot bunnen (+)

Ny franchisetaker

Nå fortsetter konkursboet jakten på noen som kan ta over både franchisen og lokalene.

Mandag ble det klart at alle de norske Superdry-butikkene som er eid av På Øverste Hylle AS er konkurs. Det er kun en norsk Superdry-butikk som drives uavhengig, og som ikke er berørt av konkursen, og det er den i Trondheim.

– Mellom 50 og 60 ansatte arbeidet i selskapene ved konkursåpningene, og disse ble i går kveld orientert om salget og om det videre arbeidet med å finne noen som ønsker å overta SuperDry franchisen i Norge, skriver bostyrer Snertingdalen, som roser de ansatte.

– De har utvist stor lojalitet, stå-på-vilje og positivitet de siste dagene, på tross av den vanskelige situasjonen de har vært i. De håper selvsagt på fortsatt drift i butikkene, skriver bostyreren.

Hun forteller at den totale gjelden i alle selskapene som er konkurs er over 60 millioner kroner, og at franchisegiver og utleierne er blant kreditorene.

– Det er en komplett butikkjede som står igjen når vi reiser, så her er det noen som kan komme billig til en ny kjede, sier Flo.

Stenger butikker

De fem butikkene som skal holdes åpen, og der det blir opphørssalg, er butikkene i Bergen, Bogstadveien i Oslo, Sandvika, Strømmen og outleten på Vestby.

Det betyr at de butikkene som nå pakkes ned og stenges, og varelageret flyttes fra, er butikkene i Drammen, Jessheim og på Oslo City.

– Vi skal i hvert fall ha opphørssalg i to uker, etter det får vi se hva vi sitter igjen med, sier Flo.

Han ønsker ikke å gå inn på hvor mye han har betalt for varene.

– Det har gått veldig fort fra søndag, til at kjøpet var klart i går kveld. Nå jobber vi med å pakke ned varer, sier Flo.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Konkurser i Norge
  2. Superdry
  3. Konkurs
  4. Varehandel

Flere artikler