Kampen om luften

Lufthansa vil ikke godkjenne tysk redningsplan nå

Flyselskapet Lufthansa har utsatt å ta stilling til den tyske regjeringens redningspakke verdt nesten 100 milliarder kroner.

Avgangshallen på flyplassen i München var nesten tom denne uken også. Selskapet har 138.000 ansatte, og den tyske regjeringen har tilbudt seg å redde det.
 • NTB-AFP-DPA
Publisert: Publisert:

Selskapet sier onsdag at det er «ute av stand» til å godkjenne redningspakken i frykt for at strenge betingelser vil stilles fra Brussel.

– Vilkårene som det nå kommer indikasjoner om fra EU-kommisjonen, vil føre til en svekkelse av knutepunktfunksjonen ved Lufthansas hjemmelufthavner i Frankfurt og München, sier flyselskapet.

Lufthansa ber om at alternative scenarioer utredes og påpeker samtidig at statlig hjelp er «det eneste levedyktige alternative for å opprettholde betalingsevnen» i selskapet.

I likhet med mange av sine konkurrenter er Lufthansa i krise som følge av at de fleste passasjerflyene er satt på bakken som følge av coronapandemien.

Lufthansa har 138.000 ansatte. Etter flere uker med forhandlinger la den tyske regjeringen redningsplanen mandag. Den innebærer blant annet at regjeringen kjøper en aksjeandel på 20 prosent i selskapet, med løfte om at staten skal trekke seg ut før 2024.

Planen er ennå ikke godkjent av hverken EU-kommisjonen eller selskapets styre.

Les også

Tyskland redder Lufthansa med krisepakke på 100 mrd.

Les også

Lufthansa gjenopptar flyvninger til en rekke destinasjoner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Lufthansa
 3. Fly
 4. EU
 5. Konkurranse

Flere artikler

 1. Tyskland redder Lufthansa med krisepakke på 100 mrd.

 2. Lufthansa risikerer å kutte 26.000 stillinger

 3. Lufthansa må kanskje søke konkursbeskyttelse

 4. EU godkjenner Tysklands redningspakke til Lufthansa

 5. Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder kroner