Telenor-eksperter om den nye sjefen: – Fremstår som et naturlig valg

Telenor-analytikere beskriver Sigve Brekke som en ekstremt energisk og dedikert skikkelse som kjenner telegigantens internasjonale virksomhet til fingerspissene.

SATSNINGOMRÅDE: Sigve Brekke er i dag Telenors Asia-sjef. Her under et besøk i Myanmars hovedstad Yangon sammen med næringsminister Monica Mæland (H).

Heiko Junge
  • Karl Wig
Publisert:

– Dette var ikke så overraskende. Brekke fremstår som et naturlig valg, sier Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities til E24.

Tirsdag morgen ble det klart at Sigve Brekke overtar sjefstolen til Jon Fredrik Baksaas og blir ny konsernsjef i Telenor.

Brekke har vært i telegiganten siden 1999 og leder i dag selskapets operasjoner i Asia.

TELENOR-ANALYTIKER: Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities.

Foto: Arctic Securities

– Ekstremt energisk

Nordahl tror det har veid tungt:
– Telenor hadde nok mange gode kandidater. Europa-leder Kjell Morten Johnsen og Berit Svendsen her i Norge har begge utmerket seg positivt. Men Svendsen manglet nok noe av den internasjonale CV-en som Telenor trenger nå fremover.

– Telenor har gått i retning av kraftig internasjonal ekspansjon, og der er der fremtiden ligger. Da trenger de en person med brev erfaring og som kjenner den internasjonale distrubisjonsmodellen.

– Det har Brekke?

– Ja, der har han vært en helt sentral skikkelse. I tillegg fremstår Brekke som en veldig god figur. Han er ekstremt energisk og dedikert til Telenor, sier Nordahl.

Les også

Sigve Brekke blir ny konsernsjef i Telenor

– Kjenner systemet ut og inn

Telenor-analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets er enig.

– Det var en nokså opplagt kandidat. Dette er en mann med stor operasjonell erfaring. Han kjenner Telenor-systemet inn og ut, og som har – kanskje bortsett fra India – gjort det svært bra i Asia, sier Tønseth til E24.

Telenor skal holde en pressekonferanse om den nye konsernsjefen i sine lokaler på Fornebu klokken 10.30. E24 er på plass, og du kan se pressekonferansen direkte i E24s aksjelive.

Brekke tiltrer stillingen 17. august, når Baksaas går av med pensjon.

Les også

Premieren i Myanmar ble en braksuksess: Nå skal Telenor ut på bygda

Utfordringer

– Hvor tøft vil han få det i sjefstolen?

– Det blir nok i stor grad de samme som i dag. I Thailand møter Telenor nå tøff konkurranse, i tillegg til et utfordrende regulatorisk regime. Men dette er utfordringer Sigve Brekke er veldig godt kjent med fra før av, sier Nordahl.

Tønseth sier han imidlertid er spent på hvordan aksjemarkedet tar imot Brekke.

– Der knyttes han til India og Telenors Asia-satsning, på godt og vondt. Problemet for Telenor historisk sett er at de har vært ekstremt ekspansive i Asia, men kanskje ikke like fokusert på inntjeningen, sier analytikeren.

Flere artikler

  1. «Kronprinsen» kan ta over etter Brekke

  2. – Det kan være vi må gjøre oppkjøp

  3. Styreleder meglet før Berit Svendsens skjebne ble avgjort

  4. Annonsørinnhold

  5. Sigve Brekke blir ny konsernsjef i Telenor

  6. Telenor: Brekke har tillit til Svendsen