Uber henter 30 milliarder fra saudiarabisk fond

Saudi-Arabias statlige investeringsfond spytter inn 3,5 milliarder dollar – nær 30 milliarder kroner – i Uber for å hjelpe taxiapp-giganten med å utvide globalt.

VELFINANSIERT: Med den nye kapitalinnsprøytningen vil Uber ha en kassabeholdning på over 90 milliarder kroner.

Foto: å© Lucy Nicholson / Reuters Reuters
Publisert:

Avtalen gir Uber, en av verdens største oppstartsbedrifter, en verdivurdering på 520 milliarder kroner, ifølge selskapet selv. Pengestøtten fra det saudiarabiske investeringsfondet vil hjelpe Uber å ekspandere særlig i Midtøsten og Nord-Afrika, som er blant regionene der selskapet vokser raskest.

Med den nye kapitalinnsprøytningen vil Uber ha en kassabeholdning på over 90 milliarder kroner.

– Vi setter pris på tilliten virksomheten vår får mens vi fortsetter å utvide vår globale tilstedeværelse, sier Uber-sjef Travis Kalanick.

Avtalen innebærer også at sjefen for investeringsfondet, Yasir Al Rumayyan, blir styremedlem i Uber. Han sier fondet er begeistret over å ha gjennomført den «viktige strategiske investeringen» i Uber, som han beskriver som et ekstraordinært og inspirerende selskap.

Gjennom avtalen har Uber forpliktet seg til å investere 2 milliarder kroner i et område som omfatter landene Egypt, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Israel, Jordan, Libanon, Bahrain, Qatar og Marokko.

Les også

Volkswagen satser på Uber-konkurrent

Les også

Nå er Ubers første selvkjørende bil på veien

Les også

Uber delte informasjon om 13 millioner brukere i USA: Nå kritiserer de myndighetene

Her kan du lese mer om