Norwegian setter opp ekstra avganger mandag og tirsdag

Norwegian fortsetter å sette opp ekstra avganger, samtidig som storstreiken i SAS ruller videre.

Publisert: Publisert:

Norwegian melder søndag at de vil sette opp ekstra avganger de to neste dagene, etter at SAS tidligere samme dag meldte om kanselleringer i perioden.

8 flyginger settes opp mandag, og 14 settes opp tirsdag.

Bare på strekningen Oslo-Tromsø og motsatt vei blir det fire ekstra avganger mandag, ifølge en oversikt fra Norwegian.

Ellers blir det i løpet av de to dagene ekstra flyginger i begge retninger på strekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Bodø, Oslo-Bergen og Oslo-Stavanger.

Også lørdag og søndag satte Norwegian opp ekstra avganger.

Les også

Fem dager med kansellerte fly kan koste SAS en halv milliard

Fagforening står ved støtten

Leder Jan Levi Skogvang i Scandinavian Norge Flygerforening sa fredag til NTB at han er positiv til at Norwegian har satt inn ekstra avganger i forbindelse med pilotstreiken i SAS.

– Vi ønsker ikke å ramme tredjepart, altså passasjerene. Det er til hjelp at Norwegian har kapasitet til å sette opp ekstra avganger, sa han.

Men SAS-kollegaer misliker de positive ordene om konkurrenten, ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen. Han sier til Flysmart24at han ikke bestrider pilotenes rett til å streike, men reagerer på at de støtter Norwegian, som han mener utnytter situasjonen.

Fagforeningsleder Skogvang på sin side angrer ikke på uttalelsen og sier den var til støtte for passasjerene og ikke til Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Les også

Pilotstreiken: SAS kansellerer flyginger også mandag og tirsdag.

Høye priser

Kanselleringene har ført til at svært mange SAS-passasjerer er på utkikk etter reiser via andre selskap, og opplevde på fredag både høye priser og få flyginger.

Fredag formiddag var det kun én avgang ledig til Stockholm med Norwegian. Prisen for flyturen, som gikk via Helsinki, lå på 8.231 kroner.

– Prisene styres som vanlig av tilbud og etterspørsel. Vi opplever nå ekstra stor pågang og da er det helt naturlig at prisene justeres, sa Lasse Sandaker-Nielsen, som er informasjonsdirektør i Norwegian, til E24 på fredag.

Les på E24+

Så mye tjener SAS-pilotene

Vy: Følg med på nettsidene

Også Vy har sagt at de merker enorm pågang av passasjerer som er på jakt etter andre måter å reise på.

Åge-Christoffer Lundeby, pressesjef i Vy (tidligere NSB), sier de ikke setter opp ekstra avganger, men har pekt på at det kan bli aktuelt å sette inn ekstra vogner.

– Vi må vurdere om vi har noe ekstra kapasitet og hva vi har av materiell vi kan sette på togene. Men vi spiller ikke hasard med det vi har planlagt av vedlikehold, sier Lundeby.

– Det eneste generelle rådet jeg kan gi er å følge med på nettsidene våre. Der blir billetter lagt ut omgående hvis det er ekstra kapasitet.

– Det er nær utsolgt, men det finnes noen billetter igjen på enkelte strekninger. Det er alltid noen som avbestiller billetter. Så selv om det ser utsolgt ut på nettsiden kan det være noe ledig senere.

Mens prisene har økt hos Norwegian, øker ikke Vy prisene selv om etterspørselen øker, ettersom de har en fullpris som ikke endrer seg.

Publisert:

Her kan du lese mer om