Spansk politiker støtter fagforeninger i sak mot Norwegian

Rafael Mayoral representerer det spanske partiet UP i parlamentet
Publisert: Publisert:

Representanter for det partiet Unidas Podemos (UP) i det spanske parlamentet var denne uken i møte med pilotforeningen SEPLA og kabinforeningen USO, som representerer 1.300 Norwegian-ansatte i Spania.

Det melder Børsen.

– De fortalte oss om en veldig bekymringsfull situasjon, sier parlamentsmedlem i UP, Rafael Mayoral, i en video publisert på Twitter fredag.

Foreningene frykter at Norwegian ikke vil dekke sosiale utgifter dersom det blir oppsigelser i et spansk datterselskap som leier ut personale til flyselskapet.

Fra før har USO og SEPLA tatt rettslige skritt for at de spanske ansatte skal regnes som ansatte i morselskapet Norwegian, fremfor datterselskapet som leier dem ut.

– De forklarte at fra selskapets side vil de ikke anerkjenne dem som ansatte i selskapet, men hos en underleverandør – noe som er meningsløst, sier UP-medlem Mayoral i videoen, gjengitt av avisen.

«Vi har ingen kommentarer utover det vi allerede har sagt om denne tematikken,» skriver Norwegians informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til Børsen.

Han har tidligere uttalt følgene:

«Ansatte i det spanske selskapet Norwegian Air Resources er underlagt spansk lovgivning og permitteringsregler. Både kabinforeningen USO og pilotforeningen SEPLA har inngått kollektivavtaler med det spanske datterselskapet, så denne dialogen må derfor foregå mellom de rettmessige partene. Vi forstår at våre kolleger er frustrerte over denne situasjonen.»

Les også

Spanske fagforeninger forbereder rettssak mot Norwegian

Politiker Rafael Mayoral mener at alle involverte parter har interesse av å finne en løsning, skriver Børsen
Publisert: