Nav vurderte kutt i støtte til fattige barn i Stavanger

Nav i Stavanger vurderte kutt i støtte til fattige barn, kommer det fram i et internt notat. Notatet har vært i bruk ved flere Nav-kontorer i kommunen.

Foto: Morten Holm NTB scanpix
Publisert:

I notatet heter det at det ikke lenger skal ytes spesielt tilskudd til for eksempel bursdagsgaver, 17. mai-tøy, barnehagestart, sykkel eller PC-kjøp, skriver Stavanger Aftenblad.

Les også

Nav gir XXL milliontilskudd – tar grep etter avsløringer

Det er kommunalråd Eirik Faret Sakariassen (SV) som viser fram notatet, som er brukt ved flere Nav-kontorer i Stavanger. Han har reagert på innholdet.

– Ja, når han sitter på den kunnskapen han gjør, så skjønner jeg jo det. Dette visste ikke jeg om, så jeg får bare berømme en våken presse og våkne politikere for at vi blir gjort oppmerksom på saken. Her er det noen som har vært litt for ivrige, sier direktør for helse og velferd Eli Karin Fosse i Stavanger kommune.

– Når det kommer til en situasjon der man diskuterer kutt, er bruk av en slik liste overhodet ikke i tråd med rådmannens intensjon. Vi vil ta kontakt med Nav-kontorene alt mandag for å sikre at denne bruken opphører, sier Fosse.

Les også

Nav gir XXL milliontilskudd – tar grep etter avsløringer

Les også

Nav med ny matching-tjeneste for arbeidsgiver og -søker

Les også

Laveste Nav-ledighet på over 10 år

Her kan du lese mer om