Høyre bruker skatt for å lokke rederne hjem

Høyre lokker med gunstige skatteendringer for å få redere og rederikontorer tilbake til Norge.

LOKKES HJEM? Storbritannias sjette rikeste, skipsreder og investor John Fredriksen, har anslått formue på 78 milliarder, ifølge Forbes. Her med datteren, Cecilie Astrup Fredriksen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I Høyres nye maritime program som nå er godkjent av partiets stortingsgruppe, foreslås det blant annet å ta Norsk internasjonalt skipsregister (Nis) inn i nettolønnsordningen som innebærer skatterefusjon for norsk mannskap, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: - Den høye andelen skip som skrapes er oppmuntrende

Videre ønsker partiet at såkalte Nis-skip skal få utvidet fartsområde og adgang til å gå til og fra oljeinstallasjonene og mellom norske havner.

Nye skatteregler og andre regler skal dessuten vris for å bremse utflagging og friste redernæringen til å bli værende på norsk jord.

- Vi vil vise at Høyre har store ambisjoner om å styrke den maritime næringen. Den skiller seg ut ved å ha svært høy privat eierandel og er meget viktig for totalt eierskap i næringslivet. Dette er «patriotisk» kapital. Mange som driver langs norskekysten bruker pengene sine til å starte opp andre virksomheter og investere i lokalsamfunnene der det ellers kan være vanskelig med finansiering, sier stortingsrepresentant Arve Kambe til avisen.

Kambe har ledet Høyres strategiarbeid. Han sier Høyre vil trappe ned og på sikt fjerne både formuesskatten og fjerne arveavgiften.

- De aller fleste maritime bedrifter er ikke på børs. De er familieeid og skal gå i arv, sier han og legger til at både han og partiet har sans for innslag av private, utenlandske eiere i den maritime næringen i Norge.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Fredriksen er sjette rikest i Storbritannia

  2. Rødt-kandidat: – Bare flytt, Witzøe!

  3. Rederkvinner ut mot John Fredriksen

  4. Betalt innhold

    – Denne u-svingen fra Frp skjønner vi ingen ting av

  5. Betalt innhold

    – Denne u-svingen fra Frp skjønner vi ingen ting av