Næringslivets sikkerhetsråd ble ikke orientert om terrortrusselen

Myndighetene orienterte ikke næringslivets egen sikkerhetsorganisasjon om terrortrusselen. De måtte følge med gjennom mediene for å gi råd om beredskap til selskapene.

IKKE ORIENTERT PÅ FORHÅND AV MYNDIGHETENE: Fungerende direktør Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har ingen mening om de burde vært orientert av myndighetene på forhånd.

Morten Brakestad/lysbordet.no
Publisert:

Næringslivets eget sikkerhetsorganisasjon ble ikke orientert av myndighetene om terrortrusselen torsdag, dette melder Dagens Næringsliv (DN).

Arne Røed Simonsen som er fungerende direktør i Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) måtte følge med på nyhetene for å gi råd til selskapene råd om beredskap.

I dag har han sendt ut pressemelding om PSTs terrorvarsel og bistått med råd til selskaper som har tatt kontakt på telefon. Men han sier til DN at han ikke kommer med anbefalinger når det kommer til terroranslag:

- Nei, når det gjelder terror, så er det bedriftene som må gjøre sine egne risiko- og verdivurderinger.

Få selskaper ble kontaktet

Simonsen har ingen mening om hvorvidt NHO-organet Næringslivets sikkerhetsråd burde vært orientert om truslene på forhånd.

DN skriver at det var få selskaper som fikk direkte informasjon av myndighetene om terrortrusselen. Et av dem var Telenor som ble varslet av historiske årsaker imens konkurrenten TeliaSonera ble ikke varslet.

Telenor er fast deltaker i lokal redningssentral sammen med Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Heimevernet.

Les også:

Statoil: - Vi har en løpende dialog med norske myndigheterSAS: - Tar det på største alvorJernbaneverket: Alle tog går som normaltOslo Børs: Børsen påvirkes ikke av terrortrusselPST varslet om mulig terroraksjon i Norge